Afbeelding

Jury APF-award wacht zware taak

Algemeen 72 keer gelezen

Regio - Maar liefst 40 dichters, verspreid over de gehele regio, hebben gereageerd op de (digitale) oproep om mee te doen aan een gedichtenwedstrijd en daarmee kans te maken op de Augusta Peaux Award 2020. In totaal werden 57 gedichten ingezonden. De 6e editie van het steeds bekender wordende poëzie-muziek en dansfestival kan vanwege de corona pandemie dit jaar niet doorgaan. Derhalve is nu gekozen voor een digitale editie. Alle gedichten zijn na te lezen op de facebookpagina Augusta Peaux-festival en worden op een later stadium in een uit te geven gedichtenbundel opgenomen.
Een jury, bestaande uit Lesley Sandford, Julius Ceasar, Willem Arends en Joop van der Hor, allen lid van het organisatiecomité van het jaarlijkse Augusta Peaux Festival in het Nissewaardse kerkdorpje Simonshaven, hebben, onafhankelijk van elkaar, een lijst opgesteld met daarop zeven gedichten van evenzovele dichters. De finalisten zijn; Frouke Bienefelt, Ria Atsma, Marie-José Kerkvliet, Remco Koplamp, Nick Gardenier, Niels Snoek en Addo Koning.
Die lijst is door Mario Molegraaf, schrijver van de biografie van de in 1859 geboren domineesdochter van het witte kerkje van Simonshaven, beoordeeld. Molegraaf heeft uit de zeven gedichten een shortlist opgesteld welke aan een nog samen te stellen vakjury ter beoordeling wordt voorgelegd. Hieruit kiest zij de winnaar van de Augusta Peaux Award 2020.

Gedichtenwedstrijd

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant