Logo dehavenloods.nl


Bart Deurloo werd in eigen stad nationaal kampioen meerkamp en rek tijdens Fantastic Gymnastics. (Foto: OrangePictures)
Bart Deurloo werd in eigen stad nationaal kampioen meerkamp en rek tijdens Fantastic Gymnastics. (Foto: OrangePictures)

Bart Deurloo ongenaakbaar in strijd tegen Epke Zonderland

Rotterdam - Bezoekers van Fantastic Gymnastics kwamen afgelopen weekend ogen tekort. In diverse disciplines voerden topturners en -gymnasten spectaculaire kunsten uit. Voor de rekoefening van favorieten Epke Zonderland en Bart Deurloo werd zondagmiddag in de Ahoy Arena de muziek getemperd en hield het publiek de adem in. Het goud ging naar de Rotterdammer, die daags tevoren ook in de meerkamp zegevierde.

Door Emile Hilgers

Hoewel hij zich zaterdag had geplaatst voor alle toestelfinales op de slotdag van het NK, besloot Deurloo zich na de meerkamptitel volledig te concentreren op de finale rek. Zonderland was eerst aan de beurt en scoorde 14.350 punten. In de kwalificatie kreeg hij 14.500 punten voor zijn oefening, nu was zijn afsprong niet goed.

Deurloo koos voor een oefening met een iets lagere moeilijkheidsgraad dan in de meerkamp, maar voerde deze perfect uit, inclusief de afsprong. Zelfverzekerd stak hij onder luid applaus de handen omhoog. En terwijl even later de volgende deelnemer in actie was, verscheen zijn puntentotaal op het scorebord: 14.700. In de meerkamp kreeg hij voor rek, zijn specialiteit, 14.850 punten. Maar het was voldoende voor de titel.

Een derde turntopper die zondag in actie kwam, was Yuri van Gelder. Zaterdag was hij bij de kwalificatie 'veilig' derde geëindigd aan ringen met 13.550 punten, achter Bart Deurloo en diens clubgenoot van O&O Zwijndrecht Anthony van Assche. In de toestelfinale haalde Van Gelder 14.300 punten, net genoeg voor goud.

Terwijl Yuri voor de televisiecamera vertelde dat het best spannend was, deze eerste wedstrijd nadat hij naar huis was gestuurd op de Olympische Spelen van 2016, zwiepte in de Ahoy Arena een 'Bartje Deurloo' in spe op rek en deed een toekomstige 'Sanne Wevers' op balk haar oefening. Ook de jeugd stond op het NK volop in de spotlight, met een intredemars en een prijsuitreiking met muziek.

In Hal 1 van Ahoy was het zondagochtend al net zo. Ook hier veel talentjes die hun kracht en souplesse lieten zien aan de jury en een enthousiast publiek met na elk blok een uitvoerige prijsuitreiking. Er was bijvoorbeeld zilver op sprong voor Jessy Gravenbeek (11) uit Rotterdam in de toestelfinale Jeugd 1 N1. Op brug miste ze met een vierde plaats nipt het podium. Zaterdag in de meerkamp werd ze veertiende (val van de balk, waarschijnlijk door onvoldoende training na een blessure).

Reageer als eerste
Meer berichten