Logo dehavenloods.nl


Het succes van 2016 moest worden overtroffen met een sportveld (22,5 x 12 meter). Beeld: Drijvend Rotterdam
Het succes van 2016 moest worden overtroffen met een sportveld (22,5 x 12 meter). Beeld: Drijvend Rotterdam

Helaas, er komt dit jaar geen drijvend sportveld in de Rijnhaven

Rotterdam - Het lukt Drijvend Rotterdam niet om zonder hoofdsponsor de begroting voor een drijven sportveld rond te krijgen. Een vervolg op het succesvolle Aquadock 2016 komt er dus niet.

Tijdens de Wereldhavendagen 2016 werd de allereerste drijvende mini-padelbaan (10x 6 meter) van de wereld neergelegd in de Dokhaven, bij het RDM-terrein. Door steun van de gemeente Rotterdam. "Wij konden het AquaDock gratis gebruiken als drijvend ponton. Midden op het water hebben we jong en oud op een leuke en vernieuwende manier kennis laten maken met de populaire racketsport 'padel", aldus Jerry Huijsman, entrepreneur van Drijvend Rotterdam.

De plannen dit jaar met 'de PadelBak' waren groter, universeler en voor een langere tijdsduur. Het succes van 2016 moest worden overtroffen met een sportveld (22,5 x 12 meter) geschikt voor padel, mini-tennis, volleybal, badminton en karate-, judo en yogalessen. Dat alles op het water van de Rijnhaven in juli en augustus. Het doel ermee: Rotterdammers aan het bewegen krijgen op een unieke locatie.

Stadsinitiatief Citylab010 vond het een geweldig idee en honoreerde eind 2016 de subsidieaanvraag. Drijvend Rotterdam ging direct aan de slag. "Helaas is gebleken dat het werven van een hoofdsponsor voor dit geweldige evenement moeilijker is dan wij in eerste instantie dachten. Door Padel Service Nederland, Bram's Frites en De van Schie Groep was alleen de maand augustus mogelijk, maar helaas kregen wij de begroting voor 1 juni niet rond", aldus Huijsman. De toegekende subsidie van 20.000 euro gaat terug naar Citylab010.

(Door Gerrit van Loon).

Reageer als eerste
Meer berichten