Logo dehavenloods.nl


Bijzondere wandelgids East Side Rotterdam

Rotterdam - Op zaterdag 24 juni presenteren beeldend kunstenaar Vera Harmsen en historicus Dik Vuik van 11.00 tot 13.00 uur op het Oostplein hun wandelgids East Side Rotterdam, waarin aan de hand van twee wandelroutes de maritieme geschiedenis van dit stadsdeel duidelijk wordt. De gids is de komende maanden gratis beschikbaar voor publiek en geeft veel anekdotes over de rijke geschiedenis van de omgeving van het Oostplein. Wandelroutes zijn zowel zelfstandig als met een gids te volgen.

Deze week voeren zeezeilers vanuit Vlissingen naar het Engelse Chatham, waar wordt herdacht dat 350 geleden de Nederlandse vloot onder leiding van Michiel de Ruyter de Thames en de Medway opvoer om met een beslissende slag de Tweede Engelse oorlog te beëindigen.


Er was een belangrijk Rotterdams aandeel in die expeditie. Enkele tientallen schepen kwamen van de Admiraliteit van Rotterdam, het vlaggenschip Zeven Provinciën was gebouwd op een werf nabij het Oostplein en de Rotterdamse kapitein Jan van Brakel voer als een van de eersten door de ketting over de Medway, een beslissend moment tijdens de slag.
 
 

Reageer als eerste
Meer berichten