Logo dehavenloods.nl


Chloë Li is Nederlands jeugdkampioene badminton!

Rotterdam - In het weekend van 10 en 11 juni werden de Nederlandse Jeugdkampioenschappen (NJK) Badminton 2017 gehouden in het sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg. Meer dan 200 spelers uit alle delen van het land streden om de titel in de klassen U13 t/m U19. De 12-jarige Chloë Li wist in een zinderende driesetter de winst te pakken in de leeftijdscategorie U13.

De als derde geplaatste Chloë Li uit Rotterdam kwam tijdens het NJK uit in de leeftijdscategorie U13. Door haar opvallende prestaties en uitzonderlijk talent maakt ze sinds begin dit jaar deel uit van de Nederlandse jeugdselectie. Vrij soepel wist Chloë de voorrondes en de kwart finale door te komen. In de halve finale moest zij tegen een als tweede geplaatste speelster spelen van wie ze nog nooit eerder van heeft gewonnen. Met gevarieerd spel wist Chloë echter nu verrassend met twee keer 21-17 te winnen.

Zo bereikte zij de finale waar de favoriet Kirsten de Wit op haar wachtte. Dat Kirsten favoriet was werd gelijk duidelijk na de eerste set. Op een zeer hoog tempo zette zij Chloë met aanvallend spel zwaar onder druk. Deze ging daardoor verloren met 9-21. Chloë herpakte zich in de tweede set en met 21-19 pakte zij de setwinst. Ook de derde en tevens laatste set wist ze die met 21-18 naar zich toe te trekken, waarna ze de titel op haar naam mocht schrijven. Een opmerkelijk bijzondere prestatie omdat Chloë nog eerstejaars U13 is.

In de gemengd dubbel U13 behaalde ze een mooie 3/4de plek samen met Jonathan Li. De meisjesdubbel speelde ze met Karlijn van der Lee een klasse hoger (U15) met als eindstation de kwartfinale. Chloë kan terugkijken op een mooi en succesvol seizoen.

Reageer als eerste
Meer berichten