Logo dehavenloods.nl


Wijkmuziekorkesten spelen met operadiva Miranda van Kralingen

Rotterdam - De twee concerten van de SKVR Wijkmuziekscholen in de grote zaal van Theater Zuidplein werden gisteren weer druk bezocht door trotse ouders, familie en vriendjes. Stralend, opgewonden en in hun mooiste kleren vonden de kinderen hun weg naar het volgepakte podium voor de zevende editie van dit muzikale feest.

De internationale operaster Miranda van Kralingen verzorgde dit keer de presentatie en liet natuurlijk ook van zich horen. Soepel begeleidde het jonge orkest de diva terwijl zij Habanera zong, uit de opera Carmen van Bizet. Maar ook voor Bruno Mars’ Dance, dance, dance gingen alle registers open en werd er zelfs gedanst. Van Beethoven tot Martin Garrix en Michael Jackson, het was een verrassende ontmoeting van repertoire en stijlen waarin iedereen wel iets herkende.

SKVR heeft negen Wijkmuziekscholen verdeeld over de stad. Het zijn laagdrempelige plekken waar kinderen dichtbij huis muziek kunnen maken in een orkest met hun vriendjes en buurtgenoten. De kinderen krijgen les in groepen van maximaal 8 leerlingen en elke 5 tot 7 weken is er een gezamenlijke orkestles. Elk jaar sluiten de kinderen met elkaar af met een groots publiek concert in Theater Zuidplein.

Kijk voor meer informatie over de SKVR Wijkmuziekscholen op www.skvr.nl/wijkmuziekschool

Reageer als eerste
Meer berichten