Logo dehavenloods.nl


Het honderdste KinderzwerfboekStation van Rotterdam wordt donderdag geopend op de Da Costa School in Feijenoord. (Foto: Maarten Hartman)
Het honderdste KinderzwerfboekStation van Rotterdam wordt donderdag geopend op de Da Costa School in Feijenoord. (Foto: Maarten Hartman)

Honderste KinderzwerfboekStation van Rotterdam!

Rotterdam - Een heuse mijlpaal is bereikt. Vanaf aankomende donderdag 22 juni zijn er honderd KinderzwerfboekStations in één stad. Op deze dag wordt het honderdste Rotterdamse KinderzwerfboekStation geopend op de Da Costa School in Feijenoord.

Melissa uit groep 3, die gek is op lezen, mag de officiële openingshandeling verrichten. Schooldirecteur Pia Poot: "Zoals in veel wijken is er bij ons geen bibliotheek meer in de buurt. Ik hoop dat door het KinderzwerfboekStation op school kinderen weer meer gaan lezen. Door de boeken kan je op een leuke manier kennis maken met de grote wereld om je heen."
Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp en stimuleert kinderen in Nederland om leuke boeken te lezen. Het initiatief richt zich in het bijzonder op wijken waar kinderen thuis weinig tot geen boeken hebben. Lezen vergroot het taalkundig inzicht van kinderen, daarmee verbetert hun toekomstperspectief en wordt de kans dat ze in armoede terecht komen kleiner. Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, winkels, treinen of in een KinderzwerfboekStation. In Nederland zijn er 1700 Stations. Stations zijn plekken waar kinderen gelezen kinderboeken kunnen brengen en halen.

Donderdag 22 juni, 10.30 uur, Da Costa School, Johannes Brandstraat 3-7, Rotterdam.

Reageer als eerste
Meer berichten