Hugo Borst en Carin Gaemers op het Albeda College

Rotterdam - De branche Gezondheidszorg van het Albeda College in Rotterdam organiseerde van 12 t/m 16 juni de Manifestatieweek ‘Kijk naar mij!’. Elke dag waren er inspirerende sprekers of ervaringsdeskundigen. Het doel was meer bewustwording te creëren bij studenten voor vanzelfsprekende liefdevolle zorg.

Maandag 12 juni openden Hugo Borst en Carin Gaemers de Manifestatieweek op Albeda College aan de Rosestraat in Rotterdam. Zij gingen in gesprek met studenten, docenten en professionals uit de zorg over de totstandkoming en de gevolgen voor medewerkers en studenten in de zorg van het Zorgmanifest ‘Scherp op ouderenzorg’. Hierbij stond de menselijke benadering centraal: hoe maak jij morgen het verschil in de zorg?

De gespreksonderwerpen tijdens de Manifestatieweek waren: cultuurgerichte zorg, eigen regie, de rol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, hoe kunnen informele en formele zorg elkaar aanvullen, positieve gezondheidszorg, GGZ: stel de mens centraal en niet het psychiatrisch ziektebeeld. Vrijdag 16 juni discussieerde Yvonne Nesselaar, bekend van het radioprogramma Vitamine R van radio Rijnmond, met studenten over de wensen en ideeën van de toekomstige ouderen en wat de toekomst zal brengen: liefdevolle zorg of robots?

De Manifestatieweek werd op vrijdagmiddag met bijna 800 studenten afgesloten in Pathé de Kuip met de film ‘Het doet zo zeer’ van Heleen van Royen over haar moeder bij wie Alzheimer is vastgesteld.

Meer berichten