Afbeelding

Een ode aan Jos van Veen van Huis van de Wijk De Pomp

Algemeen 37 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar via ‘Schrijf mee’ zelf een bericht met foto voor onze site aanleveren!

Jos van Veen kennen wij allemaal. Jos is het aanspreekpunt in het Huis van de Wijk, De Pomp. Om over de vele activiteiten te berichten die hij tot voor kort in De Pomp verrichtte, wordt echter een te lang verhaal.

Ook al vielen door corona veel activiteiten weg, wanneer je langs het wijkgebouw komt, loopt Jos daar dagelijks rond. Paffend aan een sigaret, behulpzaam en meestal goed gehumeurd. Bij tijd en wijle een beetje nukkig, maar gelukkig duurt dat nooit lang. Heb je een vraag? Stel hem aan Jos. Hij lost het voor je op.

Ligt er een pakje voor je klaar? Hij helpt je snel en accuraat en heeft zelfs je huisnummer vaak paraat. Wil je een cadeau versturen naar een verre bestemming en vind je dat zelf een lastig verhaal? Voordat je het weet heeft Jos het cadeau voorzien van verpakking, stickers en stempels en gaat het pakket via postnl aan de haal.

Onlangs werd de entree van het winkelcentrum in kerstsfeer versierd. Het werd hoog tijd dat daar wat aandacht aan wordt besteed. Het zal je niet verbazen indien Jos ook daar een aandeel in heeft.

Sinds kort bereidt hij iedere werkdag een gezonde maaltijd voor maximaal 20 personen, in de trant van spruiten, witlof of prei. Iets waar je alleen maar van kunt dromen. Gaat daar je voorkeur toch niet naar uit, dan kun je in veel gevallen kiezen uit nasi, lasagne of een andere maaltijd met een exotisch tintje. Ook al verdient het geen lintje, het zal je zeker goed bevallen.

Het is al eerder gezegd: Jos hierbij een vriendelijk verzoek: ga voorlopig nog niet met pensioen, want we kunnen je niet missen!

(Door Kora Hol)

Uit de krant