Afbeelding
Foto:

Horror House in Pernis

Algemeen 248 keer gelezen

Het jongerenhonk Pernis, Talent House, heeft ook dit jaar weer een succesvol horrorscenario in elkaar gedraaid voor het Horror House. In een psychiatrische instelling is een virus uitgebroken, waardoor er nu onder andere zombies door de gangen dolen. Wie durft mag zaterdag vanaf 19.00 uur naar binnen...(tot 17 jaar).

Pernis - Net als vorig jaar hebben vrijwilligers een enorm mooi spookhuis in elkaar gezet waar veel jeugd uit Pernis van heeft genoten. Dit jaar is alles nog groter en mooier gemaakt. "Er zijn zo'n elf jongeren van het honk vanaf het begin heel betrokken geweest. Ze hebben zelf het script geschreven en de ruimte van het jongerenhonk verbouwd tot horror house. Daar komen ook vaardigheden bij kijken zoals stucadoren. Dus behalve gaaf is het ook nog leerzaam", zegt jongerenwerker Sadik Kacir van Talent House.  

Best bijzonder dat er in deze tijd zoiets nog kan plaatsvinden. "Het heeft wel even wat voeten in aarde gehad. We hebben ervoor moeten vechten met de gemeente. Omdat we het organiseren voor jongeren tot 17 jaar hoefden we geen evenementenvergunning aan te vragen. En dat kwam goed uit, want evenementen mogen nu niet plaatsvinden. Er gelden strenge regels in verband met corona (zie toegevoegde afbeelding, achterkant flyer). Deelnemers moeten bijvoorbeeld ook hun gegevens achterlaten." 

Omdat er minder evenementen plaatsvinden is Sadik niet bang dat er te veel jongeren op af komen. "Des te leuker. We beschikken hier over voldoende ruimte, zodat er 1,5 meter afstand in acht genomen kan worden. Bezoekers mogen met maximaal 2 personen naar binnen. De rest van de bezoekers wacht buiten netjes op afstand in een wachtrij."

Kinderen vanaf 7 jaar mogen onder begeleiding van bijvoorbeeld een oudere broer of zus naar binnen. Vanaf 12 jaar kunnen jongeren zelfstandig naar binnen. Onder de 7 jaar wordt het afgeraden, om slapeloze nachten te voorkomen. 

"Pernis mag trots zijn op deze vrijwilligers die ontzettend veel tijd en energie In dit project hebben gestoken en nog steeds steken", besluit Sadik. Het Horror House is gevestigd aan de Oud Pernisserweg 16.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant