Toegangshek pompstation Total/Baris
Toegangshek pompstation Total/Baris Foto: Bewonersorganisatie BOCZ

Omwonenden Charloisse Lagedijk zijn overlast pompstation zat

Algemeen 629 keer gelezen

Rotterdam - Dit in een ingezonden bericht. Via ‘Schrijf mee’ kan iedere Rotterdammer zijn eigen bericht insturen.

Bewoners van de Charloisse Lagedijk zijn de overlast rondom het benzinestation Total/Baris op de Charloisse Lagedijk meer dan zat, en eisen van de gemeente maatregelen.

Na het zoveelste incident zijn omwonenden van het benzinestation er helemaal klaar mee. In de nacht van zaterdag op zondag is een automobilist het water in gereden op de Charloisse Lagendijk in Rotterdam nadat hij eerder op een groepje jongeren wilde inrijden. De automobilist ging er na zijn daad vandoor en botste op een andere auto, tijdens een tweede vluchtpoging raakte de bestuurder met zijn auto in de sloot.

Al langer klagen omwonenden over veel overlast in de avond en nachtelijke uren. Grote groepen jongeren hangen dan rond bij het benzinestation en zorgen voor overlast. Er wordt geschreeuwd, er zijn vechtpartijen, en er wordt volop drugs gebruikt, en er wordt geracet op de dijk. Bewoners die er iets van zeggen worden bedreigd. Wat de bewoners betreft is de maat nu vol, en eisen zij maatregelen. Zo zou volgens bewoners de toegangspoort naar het pompstation aan de Charloisse Lagedijk definitief moeten worden gesloten, en zou er meer moeten worden gehandhaafd.

Inmiddels hebben bewoners ook een oproep gedaan aan de gemeente, politie en Total/Baris om op korte termijn met elkaar in gesprek te gaan, en er voor te zorgen dat aan de overlast een einde komt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant