Afbeelding
Foto: OOPOEH

Gezocht: honden die vertroeteld mogen worden door senioren

Algemeen 155 keer gelezen

Rotterdam - Stichting OOPOEH  koppelt baasjes die een oppas voor hun hond zoeken en senioren die graag af en toe de gezelligheid van een dier willen, aan elkaar. Vooral in deze coronatijd is er ongelofelijk veel animo om op te passen, daarom is OOPOEH opzoek naar baasjes en hun honden.

Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg. Stichting OOPOEH - Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier - verbindt deze groepen. Vooral in coronatijd melden ongelofelijk veel senioren zich aan als ‘opa’ of ‘oma’ voor een hond. Daarom is de stichting op zoek naar honden die - ondanks dat z’n baasje veel thuis is - af en toe lekker vertroeteld kunnen worden door een oudere in de buurt. 

Een oppashond is gezellig èn gezond voor senioren. Het oppassen zorgt voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten. Ouderen die vaak jarenlang een hond hebben gehad missen juist in deze eenzame tijd een lief dier om zich heen. Om alle senioren te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt OOPOEH bovendien gezellige uitjes. Nu zijn dat even online uitjes, maar zodra de coronamaatregelen het weer mogelijk maken zullen ook de echte uitjes weer doorgang vinden. 

Stichting OOPOEH in Rotterdam e.o. In Delft en omgeving is de stichting dus dringend op zoek naar hondenbaasjes om meer mooie matches te kunnen maken. Omdat veel zorgpersoneel momenteel overuren draait biedt de stichting hen een gratis inschrijving. Ook senioren kunnen zich uiteraard (gratis) aanmelden via www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745. 

Lees hier de voorwaarde en richtlijnen voor het veilig kennismaken en oppassen: www.oopoeh.nl/corona

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant