Music cover
Music cover Foto: Inostroza Photography

Rotterdamse zanger Dillenburg over wat écht belangrijk is in het leven

Algemeen 232 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan via ‘Schrijf mee’ op onze website een bericht met foto plaatsen!

De Rotterdamse zanger, Dillenburg, heeft samen met Alexander van Popta, bandleider van the Re:Freshed Orchestra en Fresku, zijn eerste Nederlandstalige single ‘Laatste Traan’ geschreven, die vanaf vandaag te beluisteren is.
 
‘Laatste Traan’ is een nummer dat hij schreef om te belichten wat nou echt belangrijk is in het leven. Dillenburg legt uit: “Het meest belangrijke is, liefde. De dagelijkse waan waarin go-getters zoals ik leven, maakt je verslaafd en laat je vergeten dat je de meest waardevolle toevoeging aan je leven elk weekend weer alleen thuis achterlaat.”
 
Al jaren beweegt Dillenburg met zijn warme stemgeluid door het Nederlandse muzikale circuit. Eerder bracht hij muziek uit onder een major label, stond hij op het befaamde Noorderslag en werd hij tot talent van het best beluisterde radiostation van het land uitgeroepen. Nu, met een steuntje in de rug van Fonds Podiumkunsten, vaart hij zijn eigen koers. Een koers die hem heeft geleid naar zijn eerste Nederlandstalige single. Dillenburg legt uit: “Ik kan mijzelf in het Nederlands nog beter uitdrukken, waardoor mijn muziek nog dichter bij mijzelf ligt.”
 
Momenteel brengt Dillenburg samen met Alexander en Marc Bien, die ook veel samenwerkt met Tabitha en Abee, vooral tijd door in de studio. De huidige pandemie zorgde ook voor Dillenburg voor een lege agenda, die hij benutte om zijn nieuw geschreven werk af te maken.

De eerste reacties op zijn nieuwe werk beloven veel goeds, dus Dillenburg is zonder enige twijfel eentje om de komende tijd in de gaten te houden.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant