Prachtige foto! Op de voorgrond het Poortgebouw, op de achtergrond een monument dat wél goed verzorgd is.
Prachtige foto! Op de voorgrond het Poortgebouw, op de achtergrond een monument dat wél goed verzorgd is. Foto: Rob Adriaanse

Ondanks alles is het Poortgebouw nog steeds één van de mooiste gebouwen van Rotterdam

Algemeen 924 keer gelezen

Rotterdam - Op de prachtige ingezonden foto van Rob Adriaanse zie je het Poortgebouw aan de Stieltjesstraat. Het voormalig hoofdkantoor van Havenbedrijf Rotterdam op de Kop van Zuid blijft één van de mooiste gebouwen van Rotterdam, ondanks de verwaarlozing van de laatste jaren.

Het bijzondere kantoorpand uit 1879 (een rijksmonument) is sinds 2016 eigendom van vier Haagse vastgoedbeleggers. Het Poortgebouw is in 1980 gekraakt. Maar vier jaar later tekende de groep krakers een huurcontract. Nog steeds wordt het pand bewoond door een woongroep. 

Aan het gebouw is in al die jaren weinig onderhoud gepleegd. een doorn in het oog van vele Rotterdammers. Want het historisch pand is hoognodig toe aan een opknapbeurt. Door vele jaren verwaarlozing is het Poortgebouw ernstig in verval geraakt. De gemeente  probeert de eigenaren inmiddels met een dwangsom tot herstel te dwingen. Maar er is nog steeds niets gebeurd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant