Rotaryclubs Rotterdam, activiteitenbegeleiders Laurens, bestuur Dignus
Rotaryclubs Rotterdam, activiteitenbegeleiders Laurens, bestuur Dignus Foto: Asha Gaalman Fotografie

In de lente is de tuin van dit verzorgingshuis een mini-Keukenhof!

Algemeen 27 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar via ‘Schrijf mee’ zelf een bericht met foto voor onze site aanleveren!

In het kader van de actie ‘Stop Polio now’ kwamen 4 Rotterdamse Rotary Clubs afgelopen zaterdag tulpenbollen planten in de tuin van Laurens Borgsate. In estafette en ‘Corona-proof’ werden 3.000 tulpenbollen geplant. Bestuursleden van Dignus, de vriendenstichting van Laurens, trakteerden de weldoeners, onder het motto ‘bollen voor bollen’, op warme oliebollen.

De Rotarians werden warm ontvangen bij Laurens Borgsate. Een bewoner die vroeger hovenier is geweest, wilde het spektakel niet missen en kwam de werkzaamheden inspecteren. De activiteit leverde blije taferelen op, van zwaaiende cliënten achter de ramen, tot cliënten die het liefst met hun handen in de grond hadden willen mee helpen. En ook activiteitenbegeleiders Tanja Akkermans en Stanley van der Kuil en Arjan Bandel van de Raad van Bestuur van Laurens waren er natuurlijk bij.

Ook de bestuursleden van Dignus reageerden enthousiast op de werkzaamheden. “Het doel van onze vriendenstichting is om het leven van de cliënten van Laurens een beetje mooier te maken,” vertelt bestuurslid Lies Roest. “Ons credo is: Zullen we samen iemand laten glimlachen? We vinden het fantastisch dat de Rotterdamse Rotary daar deze week haar steentje aan heeft bijgedragen!”

Rotarians van Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag, Alexander, Kralingen en Feijenoord, plantten in een recordtempo 3.000 bollen op een perceel van 500 m2, onder leiding van Ger Vroegindeweij. In borders maar ook tussen het gras, zullen bewoners in de lente genieten van de rode, oranje en gele bloemen. Met het planten van de tulpen zijn niet alleen bewoners van Laurens gelukkig gemaakt, maar is ook een bijdrage geleverd aan het uitroeien van Polio.

De Rotary heeft in samenwerking met de Bill en Melinda Gates Foundation bijna €600.000,00 opgehaald voor dit doel. Ze heeft aangegeven bollen te blijven planten totdat het doel van een wereld vrij van polio, is bereikt. Bestuurder Arjan Bandel, van Laurens heeft aangegeven, nog voldoende zorglocaties met ruimte voor bollen, te hebben. “Volgend jaar zijn de Rotarians zeker weer welkom op één van de andere locaties. Maar eerst gaan we in het voorjaar het resultaat te bewonderen.”

Dignus, vriend van Laurens is in 2005 opgericht met als doel te helpen met de financiering van het paradepaard van Rotterdam in palliatieve zorg, Laurens Cadenza. Toen deze financiering rond was, volgden bezuinigingen elkaar op en bleek een vriendenstichting noodzakelijk om de extra’s in de zorg te kunnen financieren. Dignus werd in 2015 de fondsenwervende vriendenstichting die Laurens breed hielp bij het financieren van welzijnsinitiatieven. Op de website van Dignus www.dignusfriends.nl staan initiatieven waaraan al is bijgedragen of die nog steun kunnen gebruiken. U kunt ons ook helpen… Wordt donateur of sponsor, dan zorgen we samen voor een glimlach…

Uit de krant