Jongerenwerkers PIT010
Jongerenwerkers PIT010 Foto: PIT010

Jongerenwerkers Clid, Sami en Clark stellen duidelijke grenzen aan studenten Albeda

Algemeen 152 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar via ‘Schrijf mee’ zelf een bericht met foto voor onze site aanleveren!

Clid O’Brien, Sami Antar en Clark Hiwa zijn de grenzen stellende jongerenwerkers die sinds vorige week met studenten op de Sportlaan aan de slag zijn gegaan. Albeda Startcollege werkt al jaren samen met Jongerenwerk PIT010. Samen zijn wij een nieuw project gestart waarbij de grenzen stellende jongerenwerkers ook het thuisfront betrekken. De jongerenwerkers bekijken de thuissituatie en kunnen op verschillende manieren ondersteunen en hulp bieden. Door snelle interventie op het gedrag van studenten is de kans op positief resultaat groter.

De grenzen stellende jongerenwerkers zullen grenzen stellen en onze studenten bewust maken van hun gedrag, inzicht geven in hun acties en laten zien wat dit doet met henzelf en met anderen. Maar vooral ook alternatieven aanbieden zoals begeleiding en training zodat studenten leren om andere keuzes te maken die bijdragen aan groei en ontwikkeling en ook hun lerend vermogen zal vergroten. De nadruk ligt op talent en het ontwikkelen hiervan. 

De grenzen stellende jongerenwerkers zullen outreachend te werk gaan, individueel de jongeren begeleiden, maar daarnaast ook op huisbezoek gaan om ouders te betrekken. Door deze driehoek: school, het thuisfront en de jongerenwerker wordt het inzichtelijk of er nog meer hulp nodig is in het gezin.

Het reguliere Jongerenwerk zal ook verbonden zijn en blijven aan Albeda Startcollege en de verbinding maken tussen straat-wijk-thuis. Maar dan gericht op talentontwikkeling en toe leiden naar activiteiten in de wijk of andersoortig ondersteuningsaanbod. Daarnaast blijft de focus van de jongerenwerkers op preventie en geven zij voorlichting en individuele begeleiding. De gemeente Rotterdam vindt de schakel tussen onderwijs en het thuisfront belangrijk en zorgt voor de financiering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant