Foto: Lotte Stekelenburg via Museum Rotterdam
Foto: Lotte Stekelenburg via Museum Rotterdam

Laatste dag Museum Rotterdam uitverkocht: ‘Lieve Rotterdammers, wat gaan we jullie missen!’

Algemeen 160 keer gelezen

Rotterdam - Het is voorbij voor Museum Rotterdam. Vandaag (zondag 29 november) is het museum in het Timmerhuis voor de laatste keer geopend. Dat was voor veel mensen reden om nog één keertje langs te gaan. Alle tijdssloten waren vandaag uitverkocht.

‘Mooi Rotterdam en lieve Rotterdammers; wat gaan we jullie missen! We hopen dat er snel een nieuw stadsmuseum komt. In de tussentijd blijven we jullie graag welkom heten aan de Coolhaven en online.’

Agelopen donderdag viel het doek voor het museum definitief toen de gemeenteraad instemde met het advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur. Daarin staat onder meer dat het museum te weinig bezoekers trekt en dat het anders moet. Komende vier jaar moet bekeken gaan worden wát er dan anders moet. En hoe, en waar. De ruimte in het Timmerhuis wordt waarschijnlijk al snel aan een andere partij verhuurd. 

De subsidie die wél over is gebleven, wordt gebruikt voor onlineactiviteiten, het beheer van de collectie en voor Museum Rotterdam ‘40 - ‘45 NU, het filiaal van Museum Rotterdam over de Tweede Wereldoorlog aan de Coolhaven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant