Afbeelding

Laurenskerk brengt je in adventssferen met Vierne’s vijfde symfonie

Algemeen 16 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan via ‘Schrijf mee’ op onze site een bericht met foto plaatsen!

Op zondag 13 december (15.00 tot 16.00 uur) verkeert de Laurenskerk volledig in adventssferen tijdens het Orgel Plus concert met Hayo Boerma. Ter afsluiting van 150 jaar Louis Vierne speelt Hayo Boerema de monumentale vijfde symfonie van de Franse componist Louis Vierne. Daarnaast brengt Hayo Boerema tijdens dit concert een eerbetoon aan zijn voorganger en oud-docent Johan Th. Lemckert, die dit jaar zijn 80e levensjaar vierden, door verschillende adventskoralen van hem te spelen.  

Hayo Boerema is sinds 2005 organist van de Laurenskerk. Het orgel toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is wat Hayo Boerema al twintig jaar inspireert als organist, docent en componist. Met zijn interpretaties zoekt hij naar contrasten en extremen in de composities van zowel gevestigde als hedendaagse componisten om daarmee de traditionele muziekliefhebber en de meer experimentele muziekliefhebber te boeien.

Kijk voor kaarten en kosten op www.laurenskerkrotterdam.nl.

Uit de krant