Michiel met zijn tekening voor de Willemsbrug
Michiel met zijn tekening voor de Willemsbrug Foto: Hoyte R.H. Rutteman

Joep zet de verborgen hobby van huisgenoot Michiel in het zonnetje

Algemeen 24 keer gelezen

Rotterdam - Dat is lief zeg, van Joep. Joep wil zijn huisgenoot Michiel eens even goed in het zonnetje zetten. Omdat Michiel ook in moeilijke tijden in staat blijkt ‘de spreekwoordelijke slingers op te hangen’, maar óók omdat Michiel er een verborgen hobby op na bleek te houden. Toen zijn huisgenoten hem daar op betrapten, vonden ze dat de hele wereld mee moest kunnen genieten...

We kregen dit ingezonden stuk van Joep, over Michiel. Iedere Rotterdammer die eens iemand iemand uit z’n omgeving in het zonnetje wil zetten kan dat doen via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl!

‘Ondanks dat de impact van de landelijke corona-maatregelen niet onopgemerkt is gebleven, hebben de Rotterdammers zich sinds het begin van de pandemie bewezen als een volk met een sterk staaltje veerkracht; Zo toverde menig locaal restaurant een afhaalpunt tevoorschijn, geeft het HipHopHuis tegenwoordig online danslessen en bracht de Rotterdamse Schrijver Ernest van der Kwast zijn nieuwe boek ‘Ilyas’ uit.

Een ander voorbeeld van een geboren en getogen Rotterdammer, die ook in staat was om tijdens de intelligente lockdown de spreekwoordelijke slingers op te hangen, is Michiel Nelissen. Michiel is een hardwerkende, maar altijd bescheiden Rotterdamse jongen en heeft gedurende de afgelopen 25 jaar onze stad van verschillende kanten mogen bekijken. Geboren in het centrum, verhuisde hij op 16-jarige leeftijd met zijn ouders naar Prinsenland, waarna hij vanwege zijn voorliefde voor schepen Rotterdam enkele jaren verruilde voor Delft, om daar Maritieme Techniek te kunnen studeren. Momenteel woont hij met 3 vrienden in Kralingen en loopt hij stage bij een bedrijf dat zich specialiseert in de geotechniek bij grote offshore projecten. Vanwege de coronapandemie stond het leven naast zijn stage echter noodgedwongen op een lager pitje, waarop Michiel besloot zijn potloden set eens af te stoffen om een oude hobby nieuw leven in te blazen; het tekenen van schepen in alle soorten en maten.

Michiel zijn interesse voor de scheepvaart was volgens zijn vader al op jonge leeftijd duidelijk te merken. In de zomer vertrok de familie Nelissen vaak richting Zeeland om daar met een zeilboot op het water te bivakkeren. Tijdens deze vakanties kon Michiel zijn ogen niet afhouden van het water en al het moois dat zich daarop afspeelde. Zo bezoekt hij ook ieder jaar de wereldhavendagen en deed hij al op 11-jarige leeftijd aan zijn eerste zeilkamp mee. De vrije tijd die hij vanwege corona toebedeeld kreeg, besteedde hij dan ook het liefst aan het tekenen van boten en schepen op zijn zolderkamer.

Michiel had echter nooit met één woord gerept over deze hobby en het waren zijn huisgenoten, die hem op een avond betrapten op zijn kamer, terwijl hij een watertaxi voor de Willemsbrug aan het tekenen was (zie foto). Op aandringen van deze vrienden is Michiel toen een Instagram account gestart, waarop foto’s van zijn werk te bewonderen zijn. Via Instagram kreeg hij vervolgens berichten van volgers, met de vraag of zijn tekeningen te koop waren en of de mogelijkheid bestond om tekeningen op verzoek te laten maken. Geheel tegen zijn verwachting in, portretteert Michiel tegenwoordig dan ook persoonlijke boten op aanvraag en is zijn werk tegen een bescheiden prijs online te bestellen voor in de eigen huis- of slaapkamer.’

Instagram: @scheepsgezichten

Tekst: Joep J. de Jong

Foto: Hoyte R.H. Rutteman

Uit de krant