Foto via buurthuis De Bres.
Foto via buurthuis De Bres.

Groot verdriet, én meteen actie, na brand in buurthuis De Bres

Algemeen 26 keer gelezen

Rotterdam - Tot groot verdriet van alle betrokkenen is er vrijdag 5 december brand geweest in buurthuis De Bres in Oud-IJsselmonde. De plek is geliefd en meteen zijn de reparatiewerkzaamheden begonnen. Maar daar is wel geld voor nodig. Daarom plaatsen we dit ingezonden stuk:

‘In buurthuis ‘De Bres’ aan de Cranendonckweg in Oud-IJsselmonde is vrijdagmiddag 5 december brand uitgebroken. Het pand was tijdens de uitbraak niet in gebruik en is er ondertussen ook aangifte gedaan van brandstichting.

Het buurthuis ‘De Bres’ welke onderdeel is van CJV IJsselmonde is een vereniging voor jongeren met een lange bestaansgeschiedenis. Voorheen in de ‘Meerweide’, later in de kleine zaal van ‘de Magneet’ en sinds 1983 op de huidige locatie aan de Cranendonckweg. De Bres wordt gebruikt als sociëteit voor diverse activiteiten zoals dartavonden, jamsessies, optredens van bands en er huisvest een handwerkclub. Binnen de huidige richtlijnen werden sinds kort weer activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren uit de buurt. Helaas zijn alle activiteiten vanwege de brand nu afgelast.

Wat het allemaal extra vervelend maakt is dat de brandverzekering door de verzekeringsmaatschappij is opgezegd en dat hierdoor alle schade voor eigen rekening moet gaan komen. Het bestuur is dan ook hard op zoek naar hulp om het pand weer zo snel als mogelijk in te kunnen zetten voor de jongeren uit de wijk. Op facebook is reeds een inzamelingsactie opgezet onder de naam ‘Reparatie brandschade Bres’. Alle hulp is welkom.’

Uit de krant