Afbeelding

Volgend jaar eenrichtingsverkeer in Zwart Janstraat

Algemeen 13 keer gelezen

Rotterdam - Wie wel eens door de Zwart Janstraat loopt, fietst of rijdt weet dat het er behoorlijk chaotisch kan zijn. Veiligheid is daarom ook al tijden een aandachtspunt. Om die verder te verbeteren gaat de gemeente in het nieuwe jaar proberen wat er gebeurt als er eenrichtingsverkeer is.

Sinds dit jaar liggen er al een aantal venijnige verkeersdrempels in de Zwart Janstraat, die de snelheid in de straat merkbaar omlaag brengen. Dat maakt oversteken en afslaan naar een zijstraat al een wat makkelijker (spreekt deze redacteur spreek uit eigen ervaring). Maar met aan beide kanten van de weg auto’s die inparkeren, leveranciers die gewoon op straat parkeren en fietsers en voetgangers die daar tussendoor manoeuvreren, blijft het onoverzichtelijk.

Veel details zijn er nog niet bekend, maar in het nieuwe jaar wordt de Zwart Janstraat tijdelijk eenrichtingsverkeer. Dat lijkt de gemeente op dit moment de beste manier om de straat veiliger te maken en fietsers en voetgangers meer ruimte te geven, zo meldt wijkkrant Liskwartier & Bergpolder.

Uit de krant