Het gaat snel, heel snel!
Het gaat snel, heel snel! Foto's Anthony Breve

Dát gaat snel!

Algemeen 18 keer gelezen

Rotterdam - De uitdrukking ‘groeien als kool’ is volgens ons hoognodig aan verandering toe. Op al die foto’s die De Havenloods elke dag binnenkrijgt, is namelijk een nieuwe uitdrukking te zien: ‘Groeien als de Zalmhaventoren.’ Wat gaat dát snel!

Zelf hebben we het alleen al afgelopen weken meerdere keren meegemaakt: dat we bij iemand op bezoek waren, bij het raam werden gezet en een enthousiast ‘moet je nou toch kijken hoe snel dat gaat!’ te horen kregen. De Zalmhaventoren is inmiddels vanuit alle hoeken en gaten van onze stad te zien. Fotografen zijn er dol op, we kwamen dan ook op het idee voor de stukje door ingezonden foto’s van Anthony Breve.

En het groeien is nog helemaal niet afgelopen...

Zalmhaven I (geflankeerd door II en III, ieder 70 meter hoog, nummer II bereikte vorige week het hoogste punt) wordt maar liefst 215 meter hoog. Nooit eerder was een toren in Nederland (de hele Benelux zelfs) zó hoog. Als de toren straks klaar is (in oktober 2021) moet er in onze skyline een soort evenwicht zijn tussen beide maasoevers. Met aan de ene kant De Rotterdam op de Wilhelminapier, en aan de andere kant de Zalmhaven in het Scheepvaartkwartier. 

Afbeelding

Uit de krant