Afbeelding
Foto: pr

Gebiedscommissie voelt zich niet serieus genomen

Algemeen 28 keer gelezen

De gebiedscommissie van Hoogvliet voelt zich niet serieus genomen door de Rotterdamse gemeenteraad. Brieven, mails, telefoontjes; ze worden niet of nauwelijks beantwoord. ‘Het werken wordt ons onmogelijk gemaakt en bewoners worden buitenspel gezet.’

Door Joop van der Hor

Technisch voorzitter Edwin Smid beklaagd zich in een artikel in het AD waarin het voornemen van wethouder Sven de Lange (CDA) om 34 voormalige drank en drugsverslaafden in een wijkwijk te huisvesten, fel wordt bekritiseerd. 

De gebiedscommissie spreekt van ‘Fake participatie’. Smid en de zijnen voelen zich niet serieus genomen worden door grote broer Rotterdam. Goh, hoe zou dat nou toch komen? Hoe kan het toch dat op de voordeur van Coolsingel 40 het bordje ‘open’ ‘snel wordt omgedraaid als meneer Smid komt aanlopen? Aan wie zou dat toch liggen? 

Misschien juist wel aan de man die in een filmpje op facebook bij de grote kerstboom voor de oude Dorpskerk het licht doorgeeft. Welk licht? Het licht dat vroeger over Hoogvliet scheen is gedoofd, net zoals de verlichting van het monument op de rotonde bij diezelfde kerk al jaren is gedoofd en maar niet wordt gerepareerd. 

Door alleen maar te klagen, de Calimero uit te hangen en te wijzen naar de Coolsingel die alles fout doet en op ‘verboden’ Nieuwjaarsbijeenkomsten dat jaar in en jaar uit blijft roepen en in de krant laat optekenen dat Rotterdam Hoogvliet op alle fronten in de kou laat staan, maak je jezelf niet populair mee. 

Misschien dat daarom de deuren wel dicht gaan waar ze vroeger wagenwijd opengingen? Maar misschien heb ik het wel helemaal fout en doet de gebiedscommissie veel meer dan alleen partcipatiegelden oneerlijk te verdelen, een uitspraak die overigens niet uit mijn mond komt maar van binnen de commissie zelf. 

En als je het gevoel hebt niet mee te tellen, niet serieus genomen te worden. Waarom blijf je dan zitten? Toch niet voor de maandelijkse vergoeding van een paar honderd euro’s? Heb het lef om een daad te stellen. Ga achter je eigen geloofwaardigheid staan en treedt massaal af. Als je dat durft en doet ben je pas geloofwaardig !

Column: Eigen Wijs - joopvanderhor@gmail.com

Uit de krant