Afbeelding
Lezersactie

Da favoriete gedichten van Jules Deelder van burgemeester Aboutaleb

Algemeen 375 keer gelezen

Rotterdam - Toen Jules Deelder 70 werd, in 2014, stelde burgemeester Aboutaleb samen met fans de bloemlezing Dag & Nacht samen, met gedichten van de nachtburgemeester. Daar is nu, een jaar na de dood van Deelder, een herzien uitgave van verschenen, met een nieuw voorwoord van Aboutaleb. Samen met boekhandel Donner verloten we drie exemplaren van de prachtige bloemlezing.

‘Op 19 december 2019, overleed hij. Tot zijn eigen verbazing, meldde zijn familie. Dat is nu een jaar geleden, en daarom heeft zijn uitgever, De Bezige Bij, besloten om deze bloemlezing opnieuw uit te geven. Een bloemlezing die ik destijds samen met zijn fans samenstelde.
In een interview met Vrij Nederland zei Jules ooit: “Je in een ander herkennen, is de enige redding voor de mensheid; inzien dat we allemaal stervelingen zijn en dat dát ons gelijk maakt.” We mogen van elkaar verschillen als de dag van de nacht, deze boodschap verbindt ons. Zijn boodschap heeft trouwens nog niets aan actualiteit ingeboet, integendeel zou ik bijna willen zeggen.’

Wil je deze bundel in huis? Samen met boekhandel Donner verloten we er drie. Mail even je gegevens naar redactie.hl@dpgmedia.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant