Als je aan de bak moet, kun je maar beter eerst goed eten, moeten deze ooievaars aan de Kleiweg gedacht hebben... (Foto: Nathalie Kappers)
Als je aan de bak moet, kun je maar beter eerst goed eten, moeten deze ooievaars aan de Kleiweg gedacht hebben... (Foto: Nathalie Kappers)

Bezorgers klaar voor verwachte golf aan kerstkindjes

Algemeen 4 keer gelezen

Rotterdam -Tijdens de feestdagen van dit jaar zullen er zeer waarschijnlijk meer kerstkindjes geboren worden dan ooit tevoren. Het is rond deze tijd immers negen maanden geleden dat we in de eerste lockdown van coronajaar 2020 zaten. En we weten allemaal wat dat betekent...

Nederland zat in maart net lang genoeg in thuisisolatie om elkaar nog leuk te vinden, en ook lang genoeg om zich voor het eerst flink te gaan vervelen. En we zullen komende dagen zien wat daarvan is gekomen.

Rond de feestdagen van 2020 kunnen we dus een ware babyboom verwachten. Statistieken rond bijvoorbeeld elektriciteitsstoringen wezen in het verleden al uit wat stelletjes gaan doen als er veel vrije tijd ontstaat en ze opeens een stuk vaker in elkaars gezelschap zijn. De extreme situatie tijdens de coronacrisis zorgde in de lente van 2020 helemaal voor volop gelegenheid om eens samen een kindje te maken.

Op de ingezonden foto van Nathalie Kappers zien we dat de baby-bezorgers zich opladen voor de drukke feestdagen. Als je aan de bak moet, kun je maar beter eerst goed eten, moeten deze ooievaars aan de Kleiweg gedacht hebben...

Uit de krant