Jan Blaauw, Rotterdammer van de Week in maart van dit jaar.
Jan Blaauw, Rotterdammer van de Week in maart van dit jaar. Foto: Joop van der Hor
Update

Condoleanceregister geopend voor legendarische politieman Jan Blaauw

Algemeen 3 keer gelezen

Rotterdam - Er is een condoleanceregister geopend voor Jan Blaauw. De bekendste Rotterdamse politieman aller tijden is gisteren overleden. Hij was legendarisch. In 1970 kreeg hij een complete menigte Feyenoord-supporters op de Coolsingel in zijn eentje stil, met slechts een megafoon tot zijn beschikking.

Blaauw was populair in de stad. Dat blijkt wel uit de reacties in het condoleanceregister. ‘Geweldige man, met een prachtige uitstraling en altijd positief.’ ‘Integere, eerlijke man, streng maar rechtvaardig’. ‘Een politieman in hart en nieren! Niet lullen maar poetsen en boeven vangen.’ Het zijn slechts enkele van de reacties,

Johannes Albertus (Jan) Blaauw is gisteren (zondag 19 december) op 92-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in het bijzijn van familie in zijn woonplaats Berkel en Rodenrijs. Blaauw werkte 40 jaar voor de Rotterdamse politie. Hij werkte zich op van agent tot hoofdcommissaris. Later schreef hij boeken over die dingen die hij in zijn politiejaren meemaakte.

Lees hier het overlijdensbericht dat we eerder vandaag plaatsten, en hier het interview met Blaauw toen hij Rotterdammer van de Week bij De Havenloods was. Hier kun je een persoonlijke boodschap achterlaten.

Uit de krant