Afbeelding
Aangeboden door slotenspeciaalzaak.nl

3x motorroutes in de omgeving + handige tips

Algemeen 37 keer gelezen

Wat is er nou leuker dan met je motor de omgeving van Rotterdam verkennen? Niets toch? Dus, spring op je ijzeren ros en ga op weg! Wij geven je vast wat inspiratie met drie super leuke routes en handige tips.

Oud Beijerland - Maasvlakte

Deze trip start in Oud Beijerland. Je rijdt een stuk over de Spuidijk langs het Spui, die je bij Nieuw Beijerland oversteekt. Daar volg je de andere oever, steekt de Bernisse over en rijdt dan via Zuidland en Abbenbroek tot de N217, de Groene Kruisweg. Deze ga je op in westelijke richting. Bij Zwartewaal ga je er af om daar even rond te rijden. Via de polder kom je dan weer terug bij de Groene Kruisweg, maar die ga je al snel af, de Brielle op. Op de Middenplaat verlaat je de Brielle, richting de Maasvlakte. Dit is een heel mooi stuk over het langgerekte ‘eiland’. Een mooie toeristische route van zo’n 43 km die een veerdienst omvat, neem dus wat contant geld mee. 

Rondje Zuid Holland

Deze route kun je natuurlijk helemaal inrichten zoals je zelf wil. Begin je tocht in Rotterdam en tuf via Schoonhoven, Nieuwegein en Amstelveen naar Aalsmeer, waar je een stuk langs de Westeinder Plassen rijdt. Rijd vervolgens via Woubrugge en Alphen aan de Rijn naar eindpunt Leiden waar je even van deze mooi stad kunt genieten voordat je terugkeert naar Rotterdam.

Lek en Lingeroute

Een prachtige route door het Hollandse polderlandschap van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden, onderweg zie je molens, rivieren en gezellige dorpen. Rijd via de A15 naar Alblasserdam. Je kunt daar nog een uitstap maken bij Kinderdorp, maar let erop dat je niet overal kunt komen met de motor. Volg de Lekdijk en ga bij Ameide richting Meerkerk en via Lexmond naar Vianen.  Daar pak je de Lekdijk weer en rijdt door tot in Everdingen. Daar ga je richting Acquoi en via Asperen naar Leerdam. Vervolgens Kedichem, Spijk en tot voorbij Arkel, waar je de dorpsweg neemt onder de A27 door. De route gaat verder via Hoornaar, Giesenburg en bij Neder-Hardinxveld ga je de A15 op en rijdt zo terug naar Rotterdam. 

Tips: 

Zorg voor een veilige trip

Check voor vertrek je motor: bandenspanning, de remmen, de verlichting etc. Laat eventueel onderhoud en/of reparaties doen. Zorg ook dat je beschikt over een goede, passende helm. Een systeem- of integraalhelm van een merk als Vinz, Arai, Scorpion en Schuberth hebben een uitstekende kwaliteit voor een schappelijke prijs. 

Beveilig je motorfiets

Parkeer je motor op een veilige plek die goed in het zicht ligt. Investeer in een goed slot met minstens ART-4 keurmerk. De sloten van de merken Abus, AXA, Luma, SXP, Vinz, Oxford en Vector hebben zo’n keurmerk én een goede prijs-kwaliteitverhouding. Probeer ook minimaal 2 sloten met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld een ketting slot en kabelslot van een slotenspeciaalzaak.

Route

Stippel zelf je route uit door gebruik te maken van het internet: er zijn talloze bestaande routes te vinden en ideeën om je tocht samen te stellen. Vertrek op tijd, zodat je op je gemak tussenstops kunt maken en alle tijd hebt om van de omgeving te genieten!

Uit de krant