Sol Floris maakte dit voorjaar een eigen krant. (Foto: eigen foto)
Sol Floris maakte dit voorjaar een eigen krant. (Foto: eigen foto) Foto:

Sol (8 jaar): ‘Ik wil straks weer met héél oude mensen knuffelen!’

Algemeen 4 keer gelezen

Rotterdam - Nu het nieuwe jaar dichterbij komt zeggen we bij De Havenloods: in 2021 wordt alles beter! Daar heeft de jongste journalist van Rotterdam ook wel wat ideeën over. “Ik wens dat corona gewoon weg is van deze hele wereld en dat het nooit meer terugkomt. Maar dan ook echt nóóit!”

door Davita de Jonge

Oude bekenden spreken is leuk, maar jónge oude bekenden zijn toch wel het leukst! Via Facetime praatten we weer even bij met de 8-jarige Sol, die tijdens de eerste lockdown een eigen krant maakte en daarvoor met heel veel mensen uit haar buurtje in Blijdorp sprak. Het artikel dat daarover in De Havenloods verscheen staat – ingelijst en al – in Sols slaapkamer. Behendig draait ze de camera van de telefoon richting de muur om het te laten zien. “Ik kijk er elke dag naar. Dan denk ik: ‘Oh ja, die tijd...’”.

Want ja, het was een gek jaar. De dichte school, vriendinnetjes op afstand en online balletles. En dat woord: ‘anderhalve meter’. Dat blijft haar zeker bij. Wat Sol betreft schudden we die anderhalve meter afstand in 2021 dan ook snel weer van ons af. “Ik wens dat we elkaar weer een hand kunnen geven in plaats van een elleboog. En ik mis het knuffelen van heel, heel, heel oude mensen. Dat wil ik ook terug. En vuurwerk afsteken! Want dat heb ik nog nooit gedaan...” Maar tot het zover is blijft ze de lichtpuntjes zien. Zo is Mevrouw Van Rijswijk, die erg opzag tegen het mogelijke overlijden van haar lieve hondje, tot opluchting van alle buren toch weer gelukkig met een nieuw hondje. En buurman Mohammed, die dit voorjaar Marokko niet uit kon, is weer thuis. Kijk, dat zijn de fijne dingen!

Uit de krant