De bundel 'Wat niet verging' is uitgegeven in eigen beheer van het Augusta Peaux festival en kost € 7,50. Foto-tekst: Joop van der Hor
De bundel 'Wat niet verging' is uitgegeven in eigen beheer van het Augusta Peaux festival en kost € 7,50. Foto-tekst: Joop van der Hor Foto: Joop van der Hor

Boekbespreking: Augusta Peaux gedichtenbundel

Algemeen 19 keer gelezen

Wie op zoek is naar een leuk klein en goedkoop cadeautje en toch iets bijzonders onder de kerstboom wilt leggen, doet er goed aan om de gedichtenbundel ‘Wat niet verging’ aan te schaffen.

REGIO - De door Willem Arends samengestelde bundel is eenvoudig edoch netjes uitgevoerd en telt maar liefst 59 gedichten van in totaal 40 dichters uit de gehele regio plus een internationale inzending uit België. 

Bekende dichters als Hans Wap, Remko Koplamp, Jan Bontje, Irmlinda de Vries, Thomas Koppelaar, Carla Scheepe-Belksma, Greta Lugtmeier en Jo Blommaert stuurden hun fraaiste werkjes in voor deelname aan de Augusta Peaux Award 2020. 

Op 12 december, vlak voor de lockdown, werd in Stadsbibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse de winnaar bekend gemaakt van de Golden Award. De 75-jarige Frouke Bienefelt uit de Hoekse Waard stak met kop en schouder boven alle deelnemers uit met haar gedicht ‘Wat niet verging’, tevens de naam van het thema van de 6e editie van het dichtersfestival. 

De jury was eensluidend en schreef lovend in het juryrapport: “Verhalend, proza-achtig gedicht. Een beschrijving van het begin van de dag van dichteres Augusta sluit aan bij het thema en neemt de lezer vanuit zijn of haar warme woning in gedachten mee naar de tochtige polder waar een mager winterzonnetje zich, net als het lieveheersbeestje, zich een weg door de mist probeert te vinden.” 

Augusta Peaux (1859-1944) groeide op in Simonshaven in de gemeente Nissewaard. De bundel kost € 7,50 en is te bestellen via Bieb en willemarends@planet.nl

Uit de krant