Ed 'The Incredible Barber' (rechts met bril) met een deel van zijn Sloopteam
Ed 'The Incredible Barber' (rechts met bril) met een deel van zijn Sloopteam

Ed verheugt zich met zijn Sloopteam op de allergrootste ‘fuck you’ naar zichzelf

Algemeen 37 keer gelezen

Rotterdam - Ed ‘The Incredible Barber’ Dietz droomde ervan met zijn Sloopteam de marathon te lopen. Maar corona gooide roet in het eten. En nu moest ook zijn kapperszaak weer tijdelijk dicht.

door Cathelijne Beijn

“Normaal is het in december stervensdruk in de zaak. Nu is het stil en moet ik alles laten bezinken. En het is al zo’n kloteperiode voor me.” Daarmee doelt Ed op de sterfdag van zijn zoon, nu acht jaar geleden. “Ik heb te veel tijd om over dingen na te denken. Dat is niet goed voor mij.”

Dan is dit toch dé tijd om te trainen? “Ja, hallo! Ik loop die marathon écht niet voor mijn lol. Ik doe het om te bewijzen dat ik het kan, en omdat ik nou eenmaal ‘ja’ heb gezegd. Maar eerlijk is eerlijk: inmiddels heeft het trainen me van de drugs geholpen, en zuip ik stukken minder. Ik ben fitter en kilo’s afgevallen omdat ik beter eet.”

“Los van elkaar blijft het Sloopteam trainen. Zelfs mijn collega Lau, die er eerst niks van moest weten, gaat een kwart marathon meelopen. Rennen door onze stad wordt natuurlijk prachtig. Ik wil dan ook minstens 700.000 fans zien joelen langs de kant. En als ik over de finish ga ontplof ik van emotie. Dit wordt de allergrootste ‘fuck you’ naar mezelf, dan heb ik ‘t toch maar mooi gedaan.”

Uit de krant