Afbeelding
Foto: Port of Rotterdam

Aanleg nieuwe spoorlijn Theemswegtracé begint in januari

Algemeen 57 keer gelezen

Rotterdam - VolkerRail begint in januari met de aanleg van het spoor op het 4 kilometer lange viaduct van het Theemswegtracé. Dan draagt het bouwteam van SaVe het betonnen viaduct over aan VolkerRail. 

Goede bereikbaarheid en een goede verbinding met het achterland zijn van groot belang voor de haven van Rotterdam. Zowel over weg als over spoor en water. Om die reden investeert Havenbedrijf Rotterdam in het Theemswegtracé, samen met het Rijk en de Europese Unie. Havenbedrijf Rotterdam en ProRail werken nauw samen aan de verlegging van de havenspoorlijn.

VolkerRail is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden op het kunstwerk. Al het materiaal en werkverkeer zal bij via de N15Y en een tijdelijke oprit het kunstwerk op gaan en bij de Merseyweg (zuid) via een afrit er weer af. Door deze logistiek worden Theemsweg en Neckarweg zo veel mogelijk ontlast. Hierdoor zullen de N15Y (doorgaand verkeer over de Calandbrug richting Maasvlakte) en Merseyweg tot einde project afgesloten blijven, zoals nu al het geval is.

Tot eind 2021 blijft de omleidingsroute voor verkeer over de Calandbrug met bestemming Maasvlakte van kracht. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de rotonde Saarweg naar de Moezelweg, om ter hoogte van de Merwedeweg weer de A15 op te kunnen rijden. 

De Merseyweg (zuid) blijft tot voorjaar 2022 afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Botlekweg en de Clydeweg. Het fietspad blijft beschikbaar.

Naar verwachting is het Theemswegtracé eind 2021 gereed.

Zie ook www.portofrotterdam.com/theemswegtrace 

Uit de krant