Koekenbakker Anastasia en haar moeder maken zowat alles in hun lunchroom zelf.
Koekenbakker Anastasia en haar moeder maken zowat alles in hun lunchroom zelf.

Dansen en huilen op het bacchanaal van Anastasia de Ruyter

Algemeen 44 keer gelezen

Rotterdam - Als Anastasia de Ruyter, eigenaar van lunchroom Lof der Zoetheid, mag dagdromen over een wereld na corona dan weet ze precies wat ze wil.

door Cathelijne Beijn

“Afgelopen zomer is eindelijk de verbouwing van onze zaak afgerond, maar een openingsfeest is er nooit van gekomen. Ik weet wel precies hoe dat feest er uit moet zien. Als eerste boek ik een mariachi band. Ook huur ik strippers: mannen, vrouwen, gender benders, drag queens, het hele spectrum. Sean Paul moet komen optreden, de Jamaicaanse dancehall artiest. 

En de Amerikaanse zingende gay cowboy Orville Peck. Ik wil dat ie z’n hele garderobe meeneemt, zodat we allemaal in glitterpakjes met franjes wild kunnen dansen en huilen. Want huilen moet: ik ben deels een Russische zigeuner, dus Slavische emo is mij niet vreemd. De dresscode is elastische feestkleding, zodat je genoeg ruimte hebt voor al het eten en de drank. 

Op het menu staan frozé (mijn eigen, levensgevaarlijke, creatie van slush puppy, rosé en aardbeien), mijn moeders moerasbessenwodka en heel veel party-voer. Tróggen vol met mijn signature ‘Nacho’s à la Kapsalon’ met knoflooksaus en spareribs, bergen hoog. En een halve kilometer grillworst met kaas van Van Linschoten, de Kralingse slagerij. Kortom; een bacchanaal.”

Uit de krant