Afbeelding
Foto's: Miniworld

Kleine troost: het gesloopte restaurantje met de smurf krijgt een plek in Miniworld

Algemeen 10 keer gelezen

Rotterdam - Een kleine troost voor eigenaar André Freriks, die 30 jaar lang het restaurantje ‘De Albatros’ runde aan de Dintelhaven in Rotterdam, maar dat heeft moeten slopen: het blijft in het klein behouden in Miniworld Rotterdam!

Miniworld Rotterdam probeert Freriks’ verlies een klein beetje goed te maken: in de miniatuurwereld aan het Weena is een getrouwe kopie-op-schaal van het restaurantje geplaatst. Net zo blauw als het in het echt was, mét de smurf op de gevel en een mini-André achter de toonbank.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het Havenbedrijf, eigenaar van de grond, liet al maanden geleden weten dat de erfpacht zou worden opgezegd. Het blauwe restaurantje met zijn kenmerkende smurf op de gevel (die er door een goede vriendin eigenhandig op was geschilderd), was al gesloten sinds maart vanwege de coronapandemie. De grond moest bouwrijp worden opgeleverd, en dat betekende dus de verkoop – voor zover mogelijk – van de inventaris en de sloop van het gebouw, de riolering, de fundering, alles voor rekening van de restauranthouder.

Op een paar asbesthoudende delen na, waarvoor specialisten moesten worden ingeschakeld, heeft Freriks alles zelf gedaan. “De sloop en het afvoeren van het materiaal heeft me mijn spaargeld gekost”, zegt hij. Op 57-jarige leeftijd zal Freriks werk moeten gaan zoeken, al is hij daar aardig positief over: “Ik kom wel ergens terecht. Ik weet zeker dat ik nog wel werk kan vinden. Al wordt het nooit zo leuk als dit…’’

Uit de krant