Luchtfoto van Schiebroek en Hillegersberg.
Luchtfoto van Schiebroek en Hillegersberg. (Foto: ANP)

Rotterdamse poëziewandelingen verzachten de lockdown!

Algemeen 112 keer gelezen

Rotterdam - Ja, we zitten in lockdown en buiten is het guur en nat. Maar dan nog - of juist dan! - is het zo lekker om even het hoofd in de wind te steken. Vandaag start de ‘Route Lagogo’ door Hillegersberg langs de plassen en raamgedichten op winkelruiten en vanaf 30 december de wandeling ‘Het Noorderdicht’, door het oude Noorden langs de prachtige winkels en cafés, mét poëzie van bewoners. Je loopt ze met de gratis VERS wandelapp.

Dit jaar lijken veel Rotterdammers het wandelen te hebben (her)ontdekt. Maar steeds datzelfde rondje in je buurt ben je vast ook wel een keer zat. Edwin en Jiske van Noorderdicht en Route Lagago brengen daarom wat leven in de brouwerij met twee poëziewandelingen die je op eigen gelegenheid kunt lopen. De VERS app leidt je naar een wilg, de waterkant of bij de Prinsemolen of de Wilgenhof of de Appie op de stoep, waar je dan een luistergedicht treft.

De gedichten zijn ingesproken door bekende (lokale) dichters. Sommige verschijnen als raamgedicht in Hillegersberg-Schiebroek, bijvoorbeeld bij La Salute, Ver van Hier of boekhandel Maximus. Andere dichters zijn enkel op de app te beluisteren.

Route Lagogo is het winterproject van het jaarlijkse festival Poëzie Lagogo aan de Achterplas. Veel festival-dichters werkten mee aan de wandelapp, waaronder Ingmar Heytze, Elfie Tromp, Myrte Leffring, Jana Beranová, Mark Boninsegna en uit de buurt; Hester Knibbe, Rob Hilz en jeugdstadsdichter Vienne Haagoort.

De app VERS met de wandelingen van Het Noorderdicht en Route Lagogo zijn gratis te downloaden in de App store en Google play.

Uit de krant