Kay Slice bij 10x010 POPIN. Foto: Niek Hage.
Kay Slice bij 10x010 POPIN. Foto: Niek Hage.

Wat kun je allemaal wél doen komende week?

Algemeen 9 keer gelezen

Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen tot en met 19 januari 2021 gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Kerstconcert RPHO
Deze kerst brengt het Rotterdams Philharmonisch Orkest de mooiste musicalnummers en kerstmuziek gratis bij iedereen thuis. Het kerstconcert wordt op vrijdag 25 december aangeboden als stream. In dit programma speelt het gehele orkest samen met René van Kooten, Nyassa Alberta, Annefleur van den Berg, Nigel Brown en Dina Medina. Meld je gratis aan via www.rotterdamsphilharmonisch.nl.

Hoelahoep Challenge
Wil jij het nieuwe jaar sportief beginnen? Doe dan mee met de Feelgood Hoelahoep Challenge! In 30 dagen leer je van eigenaresse Robin Hoop alle tips en tricks. Verwacht instructievideo’s, online livesessies, mailings en een community met alle deelnemers. Startdatum: vrijdag 1 januari. Meer info vind je op www.robinhoop.nl. Entree €59,95.

Dansvoer silent disco
Maak van de feestdagen alsnog iets feestelijks met een mini silent disco voor thuis! Dansvoer heeft kleine Silent Disco pakketten aan de webshop toegevoegd. Zo kun je thuis een klein maar fijn feestje vieren met maximaal 2 gasten (en maximaal 3 gasten met kerst), op gepaste afstand. In een klein pakket zitten 5 koptelefoons en 2 zenders. Kijk voor meer info op www.dansvoer.nl. Pakketprijs €50.

Sterker door strijd
De Doelen en het Algemeen Dagblad slaan de handen ineen voor de gezamenlijke liefdadigheidscampagne De Sterker Door Strijd Express. Gedurende twee weken worden er iedere doordeweekse avond om 19.00 uur verschillende Rotterdammers in het zonnetje gezet met een muzikale ode. De serie is te bekijken op de Facebookpagina van de Doelen en de website van het AD. Gratis toegankelijk.

Dichter in Drag
Iedere zondag ontvangt Rotterdamse dichter, schrijver en performer Elfie Tromp een gast in haar show Dichter in Drag die je kunt volgen op Instagram (@elfietromp). Terwijl ze kletsen over kunst, het leven en gedichten voorlezen, ondergaan ze in een halfuur een metamorfose. Kijk de afleveringen met Ma’ma Queen en Mignon Nusteling alvast terug op haar Instagram. Gratis toegankelijk.
Platform: 10X10 POPIN
De Nieuwe Lichting en The Daily Indie presenteren via het online platform 10X010 POPIN tien aanstormende Rotterdamse talenten. Geniet van gefilmde livesessies en interviews van deelnemende artiesten zoals KUZKO, Kay Slice, Brintex, Beau Zwart en Het Gezelschap. Bekijk alle afleveringen op het YouTube-kanaal van De Nieuwe Lichting.

Print&Play
In de voormalige technische school De Hillevliet werkt Boijmans samen met jonge makers die affiniteit hebben met Rotterdam-Zuid. Door de maatregelen is de locatie de afgelopen maanden minder vaak open geweest. Daarom heeft Boijmans de expositie Print&Play X Boijmans Hillevliet ontwikkeld om zelf uit te printen en op te hangen in je eigen woonkamer! Download de expositie op www.boijmans.nl. Gratis toegankelijk.

Workout Of The Day
BootcampRotterdamzuid plaatst tijdens de lockdown iedere dag een leuke workout of challenge om de komende weken toch een beetje fit te blijven. De opdrachten worden in een groepschat op Whatsapp geplaatst. Nog een fijn voordeel: alleen de beheerder kan berichten plaatsen in de chat, zodat deelnemers geen last hebben van appjes van anderen. Stuur een berichtje naar 0614223519 en je wordt toegevoegd in de groepschat.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Print&Play X Boijmans Hillevliet. Foto: Florian Braakman.

Uit de krant