Huub van der Lubbe en Loes Luca zingen voor De Parade.
Huub van der Lubbe en Loes Luca zingen voor De Parade. Foto: De Parade
Video

De Parade brengt prachtig lied uit over onzekere toekomst: De Laatste Zweef

Algemeen 37 keer gelezen

Rotterdam - Zal de beroemde zweefmolen van De Parade ooit weer zweven? Is de laatste show op het van oorsprong Rotterdamse  theaterfestival al gespeeld? Hopelijk niet! Met het prachtige nummer De Laatste Zweef wil De Parade laten zien waarom het feest niet afgelopen kán zijn en waarom het festival volgende zomer weer ‘gewoon’ door het land moet trekken. 

Voor het eerst in het dertigjarige bestaan heeft De Parade zelf een lied geschreven en opgenomen, Er zingen talloze bekende Nederlandse artiesten mee, en er is zelfs een echte paradeclip bij opgenomen.

‘Wat voelde het fijn om zoveel bekende gezichten te zien op onze filmset’, laat De Parade weten. ‘Bloed, zweet en ook een paar tranen zorgen voor een resultaat waar we stiekem best een beetje trots op zijn. De Laatste Zweef laat zien wie we zijn en waarom we moeten blijven bestaan, want ís dit nou het eind van het feest?’

De Parade vreest na het desastreuze coronajaar al een tijdje voor de toekomst. En dus wordt nu met De Laatste Zweef nogmaals de hulp van het publiek ingeroepen. Als je in de zomer van 2021 weer over het paradeterrein wilt zweven en zwieren, kun je hier doneren en het festival een handje helpen.

De Laatste zweef is gezongen door Jan Paul Buijs, Izaline Calister, Reinier van Harten, Steef de Jong, Stephanie Louwrier, Huub van der Lubbe, Loes Luca, Gerson Main, Hadewych Minis, Bart Rijnink, Kiki Schippers en Lucretia van der Vloot.

Het lied is geschreven door Jan en Keez Groenteman en gearrangeerd door de band Nachtschade.
Andere artiesten dragen weer hun steentje bij in de clip, zoals Wart Kamps, Valentijn Bannier, Parade-oprichter Terts Brinkhoff, The Ruggeds, Floyd Koster, Pierre van Duijl, Jos Nargy, Thijs Borsten, Rick Paul van Mulligen, Casper Koster en de Theatertroep.

De muziek onder De Laatste Zweef wordt mede mogelijk gemaakt door Guy Pek, Jeroen de Rijk, Martijn van Agt, Attie Bauw (Bauwhaus Studio), Armina Hussain, Pete Whitfield, Rachel Nicholas en Simon Turner.


Uit de krant