'Ik hoop volgend jaar een keer naar Suriname te kunnen, met mijn moeder en mijn zusje.'
'Ik hoop volgend jaar een keer naar Suriname te kunnen, met mijn moeder en mijn zusje.'

Ramona kreeg een nieuwe baan, maar heeft haar collega’s nog nooit gezien

Algemeen 24 keer gelezen

Rotterdam - Oh, eventjes weg kunnen... Gewoon even in een andere omgeving rondlopen dan elke keer dat zelfde wandelrondje van 2020. Dát is wat Ramona Molhoop verwacht van komend jaar. En ze heeft nóg een hele grote droom: haar collega’s zien. “Ik ben in augustus met een nieuwe baan begonnen en ik ken de mensen van mijn werk alleen nog maar van online!” Dat volgend jaar alles beter wordt, daar is Ramona wel zeker van. Ze kijkt hoopvol naar 2021: “Het dieptepont hebben we nu wel gehad!”

door Emile van de Velde

Ramona Molhoop is oud-stagiaire van De Havenloods, kinderboekenschrijfster en was dit jaar Rotterdammer van de Week. In april vertelde ze tijdens de eerste lockdown in onze speciale dromenkranten over haar oma in Suriname. Ze had geen afscheid kunnen nemen toen haar oma overleed, er was immers geen vliegverkeer mogelijk. “Ik hoop volgend jaar alsnog naar Suriname te kunnen, met mijn moeder en mijn zusje. Het lijkt me zó fijn eens op een andere plek te zijn, eens van de natuur genieten, een andere cultuur opsnuiven. Ik loop nu al het hele jaar hetzelfde rondje, ik begin zelfs mensen te herkennen die ook elke dag wandelen ha ha.”

“Verder droom ik ervan op kantoor te kunnen werken. Ik ben in augustus begonnen aan een nieuwe baan, maar de meeste collega’s heb ik nog nooit ontmoet! Ik zie ze wel online, en dan hebben we ook wel lol. Maar het lijkt me echt heel fijn om eens écht wat mensen om me heen te hebben.”

Uit de krant