Anne de Koeijer: "Ik heb zin in het nieuwe jaar. Als we dit jaar hebben kunnen overleven, kunnen we de rest ook aan." (Foto: Ella Haller)
Anne de Koeijer: "Ik heb zin in het nieuwe jaar. Als we dit jaar hebben kunnen overleven, kunnen we de rest ook aan." (Foto: Ella Haller)

Anne het gekkegroentenmeisje gaat met goede moed 2021 in

Algemeen 8 keer gelezen

Rotterdam - “We moeten met goede moed het nieuwe jaar in gaan. Al is het maar voor de gemoedstoestand, want met dezelfde sombere mindset als nu overleven we het niet.” Anne de Koeijer wilde dit jaar haar marketingbedrijf verder uitbouwen, maar in plaats daarvan startte ze een groentewinkel.

door Nynke Vermaat

“Het was een uitdagend jaar met als dieptepunt het verliezen van al mijn marketingwerk”, reflecteert Anne. “Maar ik moet wel zeggen, als corona er niet was geweest, had ik nu geen eigen winkel gehad. De corona-situatie heeft me gedwongen tot nieuwe ideeën.”

Op de nieuwe locatie van de Fenix Food Factory was nog een kavel vrij voor een groentewinkel. Anne besloot dat gat te vullen. Nu is Anne’s Fruits & Veggies zes dagen per week open. Ook is ze druk met kerstpakketten maken voor bedrijven en niet-perfecte groenten conserveren. ‘s Zaterdags staat ze op de Oogstmarkt in Noord met ‘gekke groenten’. Ze verkoop bijvoorbeeld ‘Boeddah’s hand’, een soort citrusvrucht, bijzondere maïs en pitloze avocado’s, “die zien mensen vaak aan voor augurken”, lacht ze.

Voor het nieuwe jaar zijn er ideeën om niet-perfecte groenten ook te verwerken in gerechten, zodat ze niks meer hoeft weg te gooien. “Ik heb er zin in. Ik hoop dat mensen volgend jaar relaxter worden, weer naar buiten durven en de samenleving weer echt een samenleving wordt.”

Uit de krant