Geen publiek en scheidsrechters met mondkapjes op de Qualification Meet begin december. (Foto: Vivienne Magalie/Sportbedrijf Rotterdam)
Geen publiek en scheidsrechters met mondkapjes op de Qualification Meet begin december. (Foto: Vivienne Magalie/Sportbedrijf Rotterdam)

‘Het was het jaar van erkenning voor ons 50-meter zwembad’

Algemeen 10 keer gelezen

Rotterdam - In 2020 werden Europese en wereldrecords gezwommen in Zwemcentrum Rotterdam. De eerste indoor Super League Triathlon (corona-proof) was in tientallen landen te volgen. Het was het jaar waarin ‘ons’ Rie Mastenbroek wedstrijdbad internationaal in beeld kwam.

Al snel na de opening, begin 2018, trainden Rotterdam Swimming en Albion Swimming in het 50-meter bad en hadden de waterpolovrouwen van TeamNL er wedstrijden. Toch was hier pas dit jaar het eerste grote zwemtoernooi: de ONK Masters korte baan met ruim duizend deelnemers.

Begin december volgde de Qualification Meet met zwemmers van TeamNL en Europese toppers. “We kregen veel complimenten over de faciliteiten, ondanks dat we niet alles volledig konden inzetten vanwege de maatregelen”, zegt locatiemanager Nicos Vlachos van Sportbedrijf Rotterdam. “Ook het Olympisch Kwalificatietoernooi voor de waterpolomannen in februari zal beperkingen kennen. Maar we zijn al heel blij als het door kan gaan, en als we later in het nieuwe jaar ook weer grote zwemtoernooien mogen hosten in ons mooie centrum.”

Uit de krant