'Door de mondkapjes heb ik ontdekt dat ik met mijn ene oog heel goed dichtbij zie, en met die andere prima in de verte!'
'Door de mondkapjes heb ik ontdekt dat ik met mijn ene oog heel goed dichtbij zie, en met die andere prima in de verte!'

Peter kijkt dankbaar uit naar 2021, zónder bril!

Algemeen 4 keer gelezen

Rotterdam - Peter van Heemst heeft afgelopen rotjaar gebruikt om nieuwe dingen te leren. Hij kijkt er (zónder bril!) naar uit om die volgend jaar toe te passen, het jaar waarin nu ook echt dat grote feest komt!

door Emile van de Velde

Dat feest ging dit jaar niet door. Alles was geregeld, tot aan de locatie bij Weelde aan toe. Uiteindelijk bleek het toch niet verantwoord om mensen van 8 maanden tot 88 jaar samen te brengen. Maar het blijft een grote wens. “Tot nu is iedereen die ik uit wil nodigen ongeschonden gebleven. Daar ben ik zó dankbaar voor. Ik hoop komend jaar met al die mensen te kunnen vieren dat we deze pandemie hebben doorstaan en veilig gevaccineerd zijn!”

Verder heeft Peter 2020 gebruikt om te leren. Hij heeft cursussen en workshops gevolgd. Over hoe je het beste een verhaal vertelt, en hoe je nieuwkomers de Nederlandse taal bijbrengt. “Ik ben ook trots dat ik nu zelf kastjes en stoelen kan maken, ik heb timmerles gevolgd bij werkplaats Buurman! Verder wil ik volgend jaar meer stadsrondleidingen doen. Dat hoop ik straks ook in het Duits te kunnen. Elke dag heb ik drie kwartier les, al 83 dagen lang. Ik weet nu wat schildpad in het Duits is!”

Een leerzaam jaartje was het dus, voor Peter. Want hij heeft nóg iets ontdekt: “Ik stuur zo even een recente foto, zonder bril! Door die mondkapjes zag ik geen klap meer, dat ding besloeg elke keer. Nu draag ik ‘m niet meer en heb ik ontdekt dat ik met mijn ene oog heel goed dichtbij zie, en met die andere prima in de verte!”

Uit de krant