Om echt te genieten moet je natuurlijk tijdens de jaarwisseling zelf kijken!
Om echt te genieten moet je natuurlijk tijdens de jaarwisseling zelf kijken! Foto: Mothership

Klein voorproefje: dít wordt de droneshow tijdens de jaarwisseling!

Algemeen 12 keer gelezen

Rotterdam - Met een spectaculaire droneshow gaat Rotterdam donderdag 31 december vanaf 23.50 uur het nieuwe jaar in. Een jaar dat veel beter gaat worden dan 2020, dat kan haast niet anders. We hebben vast een klein voorproefje gezien, hieronder een tipje van de sluier. Om echt te genieten moet je natuurlijk tijdens de jaarwisseling zelf op tv of online kijken!

Ter gelegenheid van de jaarwisseling en ter vervanging van het Nationale Vuurwerk, dat dit jaar vanwege COVID-19 niet plaats kan vinden, lanceren Drone Light Labs en Mothership een alternatief: een korte film die uitmondt in een droneshow boven de Maas. 

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Bart Hoogveld via Inside Rotterdam.

De droneshow werd in de afgelopen weken op meerdere avonden in het geheim in de stad uitgevoerd en opgenomen. Dat heeft geresulteerd in een korte film waarin de ‘lichtpuntjes’ (verbeeld door de drones) in de stad tot leven worden gewekt. De drager van het verhaal is een jonge en sprookjesachtige figuur, vergezeld door zijn trompet. Hij neemt symbolisch de last van het land op zijn schouders en laat alle moeilijkheden van afgelopen jaar met muziek en licht naar de hemel stijgen. 

Tekst gaat verder onder de foto.

(Foto: Mothership)

De film is geregisseerd door Ivan Barbosa. De muziek die de film begeleidt wordt gespeeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het orkest liet speciaal voor deze korte film een muziekstuk componeren door Joos van Leeuwen en Mike Schäperclaus. Woordkunstenaar Elten Kiene, winnaar van de Cultuurprijs Zuid-Holland van het Prins Bernard Fonds 2020, schreef voor de film een unieke tekst. 

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Bart Hoogveld via Inside Rotterdam.

De korte speelfilm, wordt uitgezonden vanaf 23.50 uur als officieel aftelmoment naar 2021 op Rijnmond en is dan ook te zien via AD.nl.

Uit de krant