Pepchalk bij school op Zuid.
Pepchalk bij school op Zuid. Foto: Eva van Woerkom

Kinderen steunen ondernemers en hulpdiensten met stoeptekeningen onder hashtag #sterkerdoorkrijt

Algemeen 62 keer gelezen

Rotterdam - De kinderen van basisschool Het Kompas in de Tarwewijk gaan vanaf vandaag (vrijdag 29 januari) gewapend met stoepkrijt ondernemers en huldiensten in zwaar weer een hart onder de riem steken met lieve boodschappen. Het is het startschot van de actie #sterkerdoorkrijt en na vandaag kunnen álle Rotterdam kinderen van álle scholen zich aansluiten.

Het idee komt van Eva van Woerkom die al bijna een jaar onder de naam Pepchalk furore maakt met haar mooie krijttekeningen en bemoedigende boodschappen. Nadat deze week de Boulevard-Zuid het toneel werd van rellen en geplunderde winkels bedacht ze samen met haar vriendin Charlotte deze nieuwe actie.

Vandaag begint Charlotte met haar collega Marianne op Het Kompas in de Spijkenissetraat. De kinderen krijgen als opdracht een krijttekening te maken op de stoep van bijvoorbeeld het politiebureau, de brandweerkazerne of bij gedupeerde ondernemers op Beijerlandselaan of Groene Hilledijk. Ook ondernemers in andere wijken kunnen verrast worden met een lieve tekst, zij hebben het immers ook moeilijk vanwege de coronamaatregelen. Als het regent, en blijft regenen, gaan de kinderen kaartjes maken als lesopdracht.

Van alle tekeningen worden foto’s gemaakt en verspreid op Instagram, Facebook en Twitter onder de hashtag #sterkerdoorkrijt. En bij die hashtag kan iedereen in Rotterdam zich aansluiten: kinderen, scholen, maar natuurlijk net zo goed volwassenen. Zodat iedere ondernemer, iedere politieagent, iedere zorgverlener die het eventjes te kwaad krijgt met #sterkerdoorkrijt weer opgekikkerd wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant