Afbeelding
Foto: Tino van den Berg

Eerste tienminutensprinter van Nederland tussen Rotterdam en Dordrecht

Algemeen 93 keer gelezen

Rotterdam - Vanaf december dit jaar gaat de eerste tienminutensprinter van Nederland tussen Dordrecht en Rotterdam. Maar de effecten van de coronacrisis zijn onzeker, dus zijn de plannen onder voorbehoud.  

Vanaf december gaat er iedere tien minuten een sprinter rijden tussen Dordrecht en Rotterdam. Het is de eerste tienminutensprinter van Nederland. Tegelijkertijd gaat er ook iedere tien minuten een Intercity rijden tussen Rotterdam - Den Haag - Leiden - Schiphol. Zo wordt de ‘Oude Lijn’, zoals dit traject heet, nog beter benut. 

Door de nieuwe verbindingen hoeven reizigers in Dordrecht, Zwijndrecht, Barendrecht en Rotterdam minder lang te wachten en hebben ze vaker een zitplaats. Daarnaast gaat de capaciteit omhoog. 

Dat staat in de plannen die opgenomen zijn in de adviesaanvraag over de dienstregeling 2022. Elk jaar vraagt NS reizigersorganisaties in januari om advies over de dienstregeling die in december ingaat. 

Intercity

De tienminutentrein verbindt Rotterdam - Den Haag - Leiden en Schiphol vanaf december iedere tien minuten met een Intercity, met stops in Schiedam en Delft. Het is de derde intercityverbinding die NS als tienminutentrein gaat aanbieden. Eind 2017 ging de treinenfrequentie fors omhoog tussen Amsterdam - Utrecht - ‘s Hertogenbosch en Eindhoven. En met succes; tussen eind 2017 en eind 2019 is het aantal reizigers tussen ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven bijvoorbeeld met 15 procent gegroeid, veel meer dan de normale groei.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant