Logo dehavenloods.nl


Lianne Flach met dochter Eline op een van de nieuwe speeltoestellen in het heringerichte Kruidenbuurtpark.
Lianne Flach met dochter Eline op een van de nieuwe speeltoestellen in het heringerichte Kruidenbuurtpark.

Groot feest bij heropening park Kruidenbuurt

Rotterdam - De Kruidenbuurt in Ommoord heeft er lang naar uitgekeken. Maar eindelijk is het bijna zo ver. Op 20 mei a.s. vindt de officiële heropening van het Kruidenbuurtpark plaats. Het belooft een feestelijke middag voor jong en oud te worden.

Door Annemarie van der Ploeg

Het park is helemaal op de schop gegaan. Bernard Flach, secretaris van Bewonersorganisatie Kruidenbuurt legt uit: "Ze zijn in de zomer van 2016 gestart en nu nagenoeg klaar. Het voetbalveldje is aangepakt, de speeltoestellen zijn vervangen, er is nieuwe drainage neergelegd, er zijn planten verwijderd maar ook planten bijgekomen en er zijn nieuwe looppaden aangelegd."


Vooral bij het speeltuintje moest er iets gebeuren. Flach vervolgt: "In de zomer was er na een regenbui niet meer te spelen. Het was een modderpoel. Er is best veel over geklaagd en waarschijnlijk is dat ook een van de redenen geweest dat dit plan toen via de Gebiedscommissie is gestart."

Op 20 mei wordt het Kruidenbuurtpark heropend door Dirk Jan van Lottum, vice voorzitter van de Gebiedscommissie Prins Alexander. "Het wordt een gezellige middag voor jong en oud. Er is een speurtocht voor kinderen van 4 tot 14 jaar, maar ook een springkussen voor de nog wat kleinere kinderen. Een tweetal mascottes zal de kinderen gaan amuseren. Ik ben heel benieuwd hoe dat allemaal gaat verlopen. We hebben Oudhollandse spellen en er zijn kleine hapjes, versnaperingen maar ook limonade. Ook team Waaks, een buurtpreventieteam voor de hondenbezitter, is aanwezig. Wie informatie over duurzaamheid en besparing wil hebben, kan daarvoor terecht in de woonwijzerwagen", aldus Flach.

"Wij hopen op een leuke dag. We starten om 13.00 uur en eindigen op 17.00 uur. Wanneer mensen dingen over de wijk, buurtpreventie, team Waaks of over iets anders willen weten, dan kunnen ze bij ons terecht. We hebben een folder met het programma gemaakt, die vanaf 10 mei in de Kruidenbuurt wordt verspreid", laat de Bewonersorganisatie Kruidenbuurt weten.

Meer informatie vind je op Facebook: Bewonersorganisatie Kruidenbuurt en op de website: www.kruidenbuurtrotterdam.nl Hierop komt ook het programma van de feestelijke middag op 20 mei te staan.

Reageer als eerste
Meer berichten