Logo dehavenloods.nl


Noortje Veerman (31) en Jan-Willem van der Male (32) wonen sinds kort in hun Tiny House op Heijplaat.
Noortje Veerman (31) en Jan-Willem van der Male (32) wonen sinds kort in hun Tiny House op Heijplaat.

De eerste nachten van Noortje en Jan-Willem in hun Tiny House...

Rotterdam - Noortje Veerman (31) en Jan-Willem van der Male (32) wonen sinds kort op nog geen 20 vierkante meter. Het is even wennen in hun Tiny House op Heijplaat. "Op dit moment ben ik nog wat onrustig."

Hoe klein het huis ook is, niet alles is nog af. Er moet nog veel worden aangesloten. Waterzuivering, warm water, gas, zonnepanelen en afvoer van het water door een helofytenfilter. "Voor dat laatste moeten we rietplanten ingraven rond het huisje, waardoor het afvalwater gezuiverd zal worden. Ik kan me dus nog niet ontspannen. Maar al wel genieten van de omgeving", zegt Jan-Willem.

Dromen

Na anderhalf jaar dromen en zeven maanden timmeren en zagen, namen de twee eindelijk trots hun intrek in een Tiny House on wheels. Praktisch ingericht door ruimtes te stapelen. De trap is niet alleen een kledingkast, ook de platenspeler past er perfect in. "De inrichting verloopt aardig. We ontdekken steeds meer dat een heleboel dingen niet nodig zijn. Al heb ik ineens wel een verzameldrift voor plantjes, maar daar heb ik buiten gelukkig alle ruimte voor", aldus Noortje.

"De euforie overstemt het feit dat we nog geen water (ik ga voor het eerst zo blij zijn, als het regent) en geen gasaansluiting hebben. De zonnepanelen werken in ieder geval en de compost-wc is gedoopt. Tot nu toe is het kamperen. Heerlijk. We hadden van te voren afgesproken dat we allebei een aantal kratjes mochten vullen met persoonlijke spullen en dat was een goed idee. De kratjes fungeren niet alleen als kast, maar ook als bureau."

De twee sliepen hun eerste nachten op Heijplaat goed. 's Ochtends werden ze gewekt door vogeltjes en geluiden uit de Rotterdamse haven. Buren binnen het Concept House Village wonen ook experimenteel. Allerlei innovatieve woonvormen worden getest op Heijplaat. "De aanloop van nieuwsgierige buren is erg prettig, zo leer je direct iedereen kennen", zegt Noortje.

Voorheen leefden Noortje en Jan-Willem als stadsnomaden (via allerlei antikraak-vormen) en uit de rugzak. "De studentenkamers, appartementen en huizen waar ik heb geleefd waren allemaal klein. De stap naar een Tiny House is voor mij dus geen probleem." Ze kiezen nu bewust om hypotheekvrij te leven en niet vast te zitten aan een leven waarin je moet werken voor je huis. Ze hebben liever een huis dat juist vóór ze werkt. Toen Noortje besloot vanuit het buienland voor de liefde terug te komen naar Nederland wilde ze per se goedkoop wonen. Om geld te besparen, maar ook om zo onafhankelijk te kunnen leven. Dat avontuur is begonnen. Maar nog wel even wennen.

Reageer op dit nieuws 3
Meer berichten