Logo dehavenloods.nl


Albeda, gemeente en Laurens starten opleiding voor uitkeringsgerechtigden

Rotterdam - Maandag 15 mei is bij het Albeda College een unieke samenwerking van start gegaan tussen het Albeda College, de gemeente Rotterdam en zorgorganisatie Laurens. Deze partijen hebben met elkaar in korte tijd een nieuwe opleiding Verzorgende-IG gevormd voor uitkeringsgerechtigden, die al een diploma hebben behaald op mbo niveau 2 Helpende Zorg en Welzijn. Deze groep, bestaande uit 19 kandidaten van 27 jaar en ouder, krijgt de kans om een 2,5 jaar durende verkorte opleiding Verzorgende-IG niveau 3 te volgen in combinatie met werken in de zorg binnen zorgorganisatie Laurens

Met een mooi diploma naar huis

Tijdens de opleiding gaan de studenten een dag in de week naar school bij het Albeda College locatie Rosestraat voor het theoretische gedeelte van de opleiding en werken ze drie dagen per week bij Laurens. Het eerste jaar is dit met financiële ondersteuning van de gemeente. De laatste anderhalf jaar van de opleiding worden ze betaald door Laurens volgens de cao VVT. Ingrid van der Est, aanwezig namens zorgorganisatie Laurens vertelt; ”Het is een heel gemotiveerde groep, die deze kans met beide handen aangrijpt. En terecht want zij gaan straks met een mooi diploma naar huis. En voor ons als zorgorganisatie is het een uitgelezen kans om aan gekwalificeerd personeel te komen waar we op dit moment om zitten te springen”.

Passie om mensen te helpen

Ook de studenten zijn razend enthousiast. Ze zijn heel blij om een kans te krijgen op een betaalde baan in de zorg en zo niet meer afhankelijk te zijn van een uitkering. Daarnaast is ook de passie om mensen te helpen duidelijk aanwezig binnen de startende klas. Zo is deze opleiding voor alle partijen een win win situatie.

Reageer als eerste
Meer berichten