Logo dehavenloods.nl


Startsein voor bouw Noordsingel Lofts

Rotterdam - Op de hoek van de Noordsingel en Tollensstraat in Rotterdam-Noord wordt vrijdag 19 mei het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwbouwproject Noordsingel Lofts.

Het project bestaat uit zes loftwoningen met tuinen, ruime dakterrassen en balkons. Het ontwerp refereert met het 'torentje' op de hoek aan het oorspronkelijke gebouw dat op deze plek stond. Op de begane grond komt een espresso-wijnbar met terras.

Noordsingel Lofts speelt in op de toenemende vraag naar bijzondere woonprojecten in de stad. Alle woningen zijn inmiddels verkocht en worden voorjaar 2018 opgeleverd.

In de buurt wordt al jaren met gewacht op de herontwikkeling van dit braakliggende terrein aan de Noordsingel. Na de sloop van het hoekpand bleef het echter stil. Het aangrenzende pand aan de Noordsingel bleek de oorzaak. De fundering moest eerst worden hersteld, voordat met de nieuwbouw op de hoek kon worden begonnen.

Alles kwam in een stroomversnelling toen de voormalige bloemenwinkel op de begane grond van dit pand aan de Noordsingel werd aangekocht. Ook de grond aan de Tollensstraat, op de locatie van de voormalige school, werd onderdeel van het plan. De voormalige bloemenwinkel zal worden getransformeerd tot twee ruime woningen met stadstuinen. De verkoop van deze woningen start naar verwachting nog voor de zomer.

Reageer als eerste
Meer berichten