Logo dehavenloods.nl


De Wijnhaven krijgt een 'Wikkelboat' van karton

Rotterdam - Sloepenhaven 'The Red Apple Marina' in de Wijnhaven krijgt een zogenaamde Wikkelboat, een boot met als basis golfkarton (gewikkeld in karton) en voorzien allerlei technische snufjes. De duurzame Wikkelboat wordt een multifunctioneel inzetbaar ontmoetings-, overnachtings- en servicepunt. Op zondag 2 juli vindt de officiële opening plaats tijdens het Rotterdam Water Weekend.

Wikkelboat gaat functioneren als een ontmoetingsplek voor bootligplaatshouders die hier overdag gebruik kunnen maken van sanitaire voorzieningen en een pantry. Ook kun je via de website de boot huren voor een meeting of presentatie en wordt de boot via Airbnb verhuurd om te overnachten. Willem de Kooning Academie-afgestudeerd designer Leon de Lier heeft de Wikkelboat ingericht.

Aan weerszijden van de boot kunnen passanten aanmeren of de van Rotterdams afvalplastic gemaakt Plastic Whale-sloep huren om Rotterdam mee te verkennen en te helpen de binnenwateren schoon te houden. Bezoekers kunnen ook gebruik maken van en luxe jacuzzi op het terras, e-bikes en een gym.

De sloepenhaven is een burgerinitiatief dat in juni 2015 werd gerealiseerd. Alle 28 ligplaatsen waren binnen anderhalf jaar verhuurd. Maritiem District en is de enige plezierhaven in het centrum van Rotterdam. In juni wordt de haven uitgebreid naar 48 ligplaatsen.

Reageer als eerste
Meer berichten