Logo dehavenloods.nl


De Springplanktalenten van dit jaar.
De Springplanktalenten van dit jaar.

Rotterdams talent op Springplankfestival Studio de Bakkerij

Rotterdam - Drie jonge Rotterdamse podiumkunstenaars presenteren van vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei in Studio de Bakkerij tijdens het Springplankfestival ieder een voorstelling, die zij in drie maanden tijd hebben gemaakt rondom het thema Me, Myself and You.

De Springplanktalenten van dit jaar zijn Geert Vermeegen, Dalith Tempert en Mathieu Wijdeven. Zij zijn de wijk Noord ingetrokken en hebben rondom het thema ingespeeld op lokale onderwerpen, discussies en actuele vragen als: 'Zijn wij de ander uit het oog verloren? Wie is die ander en waarom is het belangrijk wat hij of zij voelt? Wat gebeurt er als je je totaal isoleert?' Om welke anderen moeten wij ons eigenlijk zorgen maken?" De reacties en antwoorden van de mensen hebben de makers gebruikt als inspiratiebron voor hun voorstelling.

De festivalvoorstellingen zijn: Rotterdam Me - door Geert Vermeegen, M4 You better build your house upon a rock! door Mathieu Wijdeven en Ode aan de Mens door Dalith Tempert.

De Sprinplanktalenten zijn begeleid door coaches uit het Rotterdamse theaterveld, Carola Arons, Fokka Deelen en Milou Brockhus. De foyer van Studio de Bakkerij is tijdens de festivaldagen ingericht als een huiskamer waar de makers drie dagen lang wonen en het publiek uitnodigen voor een House Warming met voorstellingen, hapjes, muziek en diverse activiteiten en interviews.

Meer informatie op www.studiodebakkerij.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten