Logo dehavenloods.nl


De musical Ciske de Rat met Danny de Munk is komende weken te zien in het nieuwe Luxor Theater. (Foto: Rpy Beusker)
De musical Ciske de Rat met Danny de Munk is komende weken te zien in het nieuwe Luxor Theater. (Foto: Rpy Beusker)

Danny de Munk laatste keer Ciske de Rat

Rotterdam - Dit seizoen kruipt Danny de Munk nog eenmaal in de huid van Ciske de Rat. Hiermee neemt hij afscheid van de rol van zijn leven, in een volledig nieuwe productie van de gelijknamige musical. Vanaf 23 mei staat Ciske de Rat in het nieuwe Luxor.

In 1984 stal Danny de Munk als Ciske de Rat de harten van het Nederlandse publiek. Meer dan twee miljoen bezoekers zagen destijds de film. In 2007 ging de gelijknamige musical in première, in aanwezigheid van toenmalig Koningin Beatrix.
De voorstelling werd juichend ontvangen door publiek en pers en beleefde vervolgens een triomftocht van 2,5 jaar langs de Nederlandse theaters. Ciske de Rat - de Musical is een voorstelling die niet alleen het filmverhaal doetherleven, maar ook laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. En uiteraard komt de klassieker 'Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen' voorbij.

Ciske is een Amsterdams straatschoffie. Zijn vader werkt op zee en zijn moeder (Ellen Evers) laat Ciske avonds werken in een café. Wanneer zijn vader onverwacht de liefde vindt bij Tante Jans (Brigitte Nijman) lijkt Ciske eindelijk een moederfiguur in zijn leven te krijgen.

Maar dan slaat het noodlot toe. Als Ciske's beste vriend overlijdt en zijn moeder dat belachelijk maakt, brengt Ciske haar in een vlaag van woede om het leven. Als volwassen man moet Cis leren te leven
met die schuld en een manier vinden om een tweede kans in het leven te krijgen.

Er werken ook diverse castleden uit Rotterdam in de musical mee: Babeth van der Zalm (Betje), Ger Otte (Maatsuyker/Oom Henri), Rutger Bulsing (ensemble), Diederik Rep (ensemble) en Froukje Zuidema (swing). De musical is vanaf 23 mei twee weken te zien in het nieuwe Luxor Theater.

Reageer als eerste
Meer berichten